ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιωάννινα: Η πόλη της Ηπείρου που «μαγεύει» τους επισκέπτες της (φώτο)

Η ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων που ταξιδεύει στο χρόνο

Ιωάννινα: Η πόλη της Ηπείρου που «μαγεύει» τους επισκέπτες της (φώτο)

Τα Ιωάννινα, αποτελούν την ομορφότερη πόλη της Ηπείρου, καθώς με μια αύρα ταυτόχρονα μελαγχολική και μαγική, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τους πάντες και να κάνει τους επισκέπτες της να την επιλέγουν ξανά και ξανά για ένα απολαυστικό city break που τα έχει όλα.

Έντονες εικόνες και συγκινήσεις μέσα από τα πιο δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, όπως η ατμοσφαιρική λίμνη Παμβώτιδα και η μυστηριακή καστροπολιτεία της.

Η λίμνη Παμβώτιδα σημείο αναφοράς για τα Ιωάννινα

Σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της η λίμνη Παμβώτιδα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης. Μέσα στη λίμνη υπάρχει μικρό νησί –από τα ελάχιστα κατοικημένα σε ολόκληρη την Ευρώπη– στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, τόπος δολοφονίας του Αλή Πασά.

Οι όχθες της –ιδανική επιλογή για πεζοπορία– είναι πυκνόφυτες, με ιτιές, λεύκες, πλατάνια και καλαμιώνες να συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και να φιλοξενούν πλήθος πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους.

Η ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων που ταξιδεύει στο χρόνο

Μία από τις ελάχιστα κατοικημένες καστροπολιτείες της χώρας και αυτή των Ιωαννίνων -η Μονεμβασιά και τα Μεστά στη Χίο οι άλλες δύο- η οποία λειτουργεί σαν χρονομηχανή για τον επισκέπτη της πόλης. Πρόκειται, μάλιστα, για το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα, γεμάτο με μυστικά και θρύλους να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των περιπατητών.

Οι βόλτες στα έρημα, σχεδόν, λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά κτίρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, την ώρα που μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία του συστήνει στην ιστορία αλλά και τις τέχνες της περιοχής.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η πόλη των Ιωαννίνων φημίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις φαγητού, ενώ η τοπική κουζίνα με τις πίτες και τα γλυκά της περιοχής κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.