ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι τέσσερις παραλίες της Αττικής που μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου το Σαββατοκύριακο

Ότι πρέπει για όσους δεν μπορούν να φύγουν εκτός Αττικής

Οι τέσσερις παραλίες της Αττικής που μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου το Σαββατοκύριακο

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ, και η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες έχει «αγγίξει κόκκινο» στο κέντρο της Αθήνας. 

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για καλοκαιρινή άδεια, όμως και οι παραλίες της Αττικής είναι ικανές να μας κάνουν να νιώσουμε πως βρισκόμαστε σε κάποιο νησί.

Φυσικά, η Αττική έχει πολλούς γνωστούς και… άγνωστους θησαυρούς για μπάνιο, αλλά γι΄ αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να επιλέξετε τις εξής παραλίες προς τα νότια του νομού:

1. Παραλία ΚΑΠΕ

Η παραλία Κ.Α.Π.Ε που βρίσκεται λίγο πριν τα Λεγραινά. Θα τη βρείτε στον δρόμο προς Σούνιο, με την χαρακτηριστική πινακίδα «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.».

Μόλις κατεβείτε τα σκαλάκια (λιγότερα από 100), θα βρείτε την πανέμορφη παραλία με τα καθαρά νερά. Η παραλία διαθέτει καντίνα, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή και γι΄ αυτό ίσως θα πρέπει να πάτε λίγο νωρίτερα, ειδικά τις Κυριακές.

2. Παραλία Λεγραινών

Η παραλία των Λεγραινών βρίσκεται λίγο μετά από εκείνη του ΚΑΠΕ. Η παραλία έχει ελεύθερη είσοδο και είναι ανοργάνωτη.

Η χρυσή άμμος και τα γαλάζια νερά θα σας δώσουν την ανάσα που χρειάζεστε για μία απόδραση από την καθημερινότητα της πόλης.

3. Παραλία Άγιου Πέτρου (Σούνιο)

Προχωρώντας από την παραλία ΚΑΠΕ και των Λεγραινών, στο δρόμο προς Σούνιο, υπάρχει ακόμη μία ωραία παραλία, εκείνη του Αγίου Πέτρου.

Για την πρόσβαση στην παραλία θα βρείτε την ταμπέλα «Άγιος Πέτρος». Το πολύ καλό με αυτή την παραλία είναι ότι δεν πιάνει ποτέ κύμα.

4. Παραλία Ακτή Ασημάκη

Τέλος, αν θέλετε να φτάσετε λίγο πιο μακριά μπορείτε να περάσετε το Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα και να βρεθείτε στην παραλία Ακτή Ασημάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραλία βρίσκεται στο 60ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου και έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ είναι κατάλληλη για οικογένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.