ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

10+2 απομονωμένοι προορισμοί του κόσμου ιδανικοί για ήσυχες αλλά και περιπετειώδεις διακοπές

Οι ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορούν να προσφέρουν

10+2 απομονωμένοι προορισμοί του κόσμου ιδανικοί για ήσυχες αλλά και περιπετειώδεις διακοπές

Σκεφτείτε για το επόμενο ταξίδι σας όχι μόνο έναν μακρινό και απομονωμένο προορισμό του κόσμου αλλά και διαφορετικές, μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που δεν θα ζήσετε αλλού!

Πόσο υπέροχα θα ήταν αυτό το ταξίδι να το κάνετε πραγματικότητα; Το κάνετε, δεν το κάνετε πάντως, εμείς εδώ θα σας δώσουμε τις κατάλληλες ιδέες! Φτιάξαμε μια λίστα με με 12 απομονωμένους προορισμούς του κόσμου που θα σας προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία! Εσείς προς το παρόν, δείτε τους, και αρχίστε να φαντάζεστε τον επόμενο προορισμό σας!

Δείτε το νησί που εξαφανίζεται στο Μπαχρέιν

νησί Τζαράντα, Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου. Αποτελείται από 33 φυσικά και 15 τεχνητά νησιά, γεγονός που το κάνει ιδανικό για εξερεύνηση. Το Τζαράντα είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα, όμως αυτό που το κάνει μοναδικό είναι το ότι “εξαφανίζεται” όσο το κύμα κινείται.

Δείτε γκρι αρκούδες στην Αλάσκα

Αλάσκα

Οι απέραντες εκτάσεις στην Αλάσκα φιλοξενούν την πιο φωτογενή χλωρίδα και πανίδα στον κόσμο. Αν πραγματικά θέλετε να αποδράσετε και να έρθετε σε επαφή με τη φύση, τότε το Εθνικό Πάρκο Κατμάι είναι ιδανικό. Δεν είναι απλά η παρθένα φύση του που το κάνει ιδανικό, αλλά και η άγρια ζωή του, αφού φιλοξενεί γκρι αρκούδες.

Κάντε πεζοπορία σε τροπικό δάσος στο Πουέρτο Ρίκο

Tο τροπικό δάσος El Yunque στο Πουέρτο Ρίκο

Το τροπικό δάσος El Yunque στο Πουέρτο Ρίκο διαθέτει ένα υπέροχο οικοσύστημα με μεγάλη ποικιλομορφία. Είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για λάτρεις της πεζοπορίας, ενώ προσφέρει πολλές φυσικές πισίνες και λίμνες όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει.

Κάντε το απόλυτο road trip στην Αριζόνα

road trip στην Αριζόνα

Η δυτική πλευρά της Αμερικής είναι το ιδανικό μέρος για road trip, αλλά η διαδρομή στην Αριζόνα είναι αυτή που θα σας οδηγήσει στο εκπληκτικής ομορφιάς Γκραν Κάνιον. Η Αριζόνα έχει φαρδείς δρόμους και μοναδικά τοπία. Πλησιάζοντας στο Φίνιξ αντικρίζει κανείς τους κόκκινους βράχους που “προμηνύουν” την έρημο της Σεντόνα.

Κάντε κάμπινγκ δίπλα στη θάλασσα στην έρημο του Κατάρ

έρημο του Κατάρ

Στα νότια της πρωτεούουσας του Κατάρ, Ντόχα, βρίσκεται το Φυσικό Πάρκο Khor Al Adaid. Αυτός ο όρμος στον Περσικό Κόλπο δημιουργεί μια πραγματικά εντυπωσιακή ψευδαίσθηση της θάλασσας μέσα στην έρημο. Το φαινόμενο αυτό κάνει το πάρκο να φιλοξενεί σπάνια οικοσυστήματα πτηνών, υδρόβιων πουλιών και χελωνών. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με 4Χ4, να απολαύσετε ένα γεύμα Βεδουίνων και να χαλαρώσετε κάτω από τα αστέρια.

Απομονωθείτε αλλά με στυλ στο Οντάριο

Οντάριο

Αν θέλετε να αποκοπείτε από τον έξω κόσμο, το πάρκο Αλγκονκουίν είναι ιδανικό για σας. Από το Τορόντο απέχει τρεις ώρες με το αυτοκίνητο και είναι ένα υπαίθριο πάρκο για μικρούς και μεγάλους με φόντο λίμνες και μέρη για ορειβασία. Επομένως, είναι ιδανικό για ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία, ψάρεμα, κανό, κ.ά. Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία, επισκεφτείτε το Arowhon Pines Resort το οποίο όχι απλά απαγορεύει την τηλεόραση, αλλά έχει προσφέρει και πλήρη ψηφιακή αποτοξίνωση απαγορεύοντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Βιώστε την απόλυτη ηρεμία στο Χακόνε της Ιαπωνίας

Χακόνε της Ιαπωνίας

Το Χακόνε βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη Ασινόκο και το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία κι απέχει μόλις μία ώρα από το πολύβουο Τόκιο. Αν η σκέψη του να μείνετε στην πιο πολυπληθή πόλη του κόσμου σας φοβίζει, το Χακόνε είναι το ιδανικό καταφύγιο γεμάτο με φυσικές θερμές πηγές, καταρράκτες και καταπράσινα τοπία. Το Χακόνε διαθέτει υπέροχα ξενοδοχεία. απομονωμένες κατοικίες και το πρώτο υπαίθριο μουσείο.

Ανακαλύψτε τον παράδεισο στο Μαυρίκιο

βουνό Le Morne Μαυρίκιος

Ο Μαυρίκιος είναι ένας διάσημος προορισμός για διακοπές, λίγοι είναι όμως αυτοί που ξεφεύγουν από τη χλιδή των ξενοδοχείων τους για να ανακαλύψουν το νησί. Το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει κανείς είναι η δυτική χερσόνησος με το εκπληκτικό βουνό Le Morne που ατενίζει από ψηλά την πανέμορφη λιμνοθάλασσα. Αυτό το καταφύγιο στέκει υπενθυμίζοντας πώς ήταν το νησί πριν κατακλυστεί από τον τουρισμό.

Παρατηρήστε την άγρια ζωή στη Μανιτόμπα

Τσέρτσιλ

Στην καρδιά της επαρχίας Μανιτόμπα στον Καναδά βρίσκεται το Τσέρτσιλ, μια μικρή κωμόπολη γνωστή ως “το σπίτι” της πολικής αρκούδας στον κόσμο. Αυτός ο θαυμάσιος απομονωμένος προορισμός δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά τα γιγάντια αυτά ζώα κι όχι μόνο στο φυσικό τους περιβάλλον μένοντας σε κάποιο απόμερο καταφύγιο πάνω στην παραλία.

Κάντε καταδύσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους στην Αμερικάνικη Σαμόα

Αμερικάνικη Σαμόα

Στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται η Αμερικάνικη Σαμόα, αποικία των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν απομονωμένο παράδεισο που με κρυστάλλινα νερά ιδανικά για λάτρεις των καταδύσεων. Το τροπικό τοπίο έχει μια περιοχή που ονομάζεται Ναυτικό Καταφύγιο όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να εξερευνήσετε υποθαλάσσιους κοραλλιογενείς υφάλους κι άλλα θαύματα του βυθού.

Ανεβείτε στους Δολομίτες

Δολομίτες

Οι ορεινοί Δολομίτες είναι γνωστοί για τους εκπληκτικούς δρόμους που διασχίζουν την περιοχή του Τρεντίνο και προσφέρονται για απομόνωση σε συνδυασμό με μοναδική άνεση. Πρόκειται για ένα must προορισμό στην Ιταλία για όσους αγαπούν τη χαλάρωση στο βουνό και την πολυτέλεια.

Αποδράστε στην Ακτή του Σκελετού στη Ναμίμπια

Ναμίμπια
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ναμίμπια στην Αφρική είναι μία από τις λιγότερο πολυπληθείς χώρες του κόσμου κι ο ιδανικός απομονωμένος προορισμός διακοπών για όσους αναζητούν την ηρεμία τους. Στο τοπίο κυριαρχούν αμμόλοφοι και μια άγρια ακτογραμμή. Οι λάτρεις της φωτογραφίας θα απαθανατίσουν μοναδικά τοπία όπως ναυάγια και μαύρους ρινόκερους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.