ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αράχωβα: Πάσχα στο πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας – Έχει 35 εκκλησίες

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Αράχωβα: Πάσχα στο πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας – Έχει 35 εκκλησίες

Η περίοδος του Πάσχα είναι συνυφασμένη με ξεκούραστες και ανέμελες ημέρες σε προορισμούς γραφικούς, με παραδόσεις και έθιμα που σου μεταφέρουν το κλίμα της περιόδου.

Αν εκείνο που αναζητάτε από τις διακοπές της εποχής είναι τα παραπάνω, τότε ο ιδανικός προορισμός είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει 35 εκκλησίες, κάτι που το καθιστά ιδανικότερο προορισμό για το Πάσχα.

Η βαθιά πίστη και τα έθιμα χαρακτηρίζουν τους ντόπιους, οι οποίο τιμούν τις παραδόσεις τους και μεταφέρουν σε κάθε επισκέπτη το κλίμα κατάνυξης της εποχής.

Ο λόγος για την Αράχωβα, την αρχόντισσα -όπως την αποκαλούν- του Παρνασσού. Η Αράχωβα απέχει σχεδόν 2 ώρες από την Αθήνα και είναι το πλέον γραφικό χωριό της Ελλάδας, ιδανικός προορισμός τόσο για χειμερινές διακοπές, όσο και για τις αποδράσεις του Πάσχα.

Μάλιστα, αν η πεζοπορία είναι κάτι που σας αρέσει, στην Αράχωβα μπορείτε να ανακαλύψετε τη μαγεία της φύσης περπατώντας ή ακόμη και κάνοντας ιππασία στο βουνό ή ποδήλατο.

Πάσχα στο πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Ελλάδας

Τα γραφικά στενά της Αράχωβας είναι ένας από τους πολλούς λόγους που οι επισκέπτες την λατρεύουν. Τα πλακόστρωτα καλντερίμια της είναι ιδανικά για πρωινές βόλτες με καφέ στο χέρι, ή κάποια απογευματινή σιέστα.

Ο τόπος παντρεύει με μαεστρία την παράδοση με το μοντέρνο ενώ, άπαξ και επισκεφθείς την Αράχωβα την περίοδο του Πάσχα θα λατρέψεις τα έθιμα τους.

Αξίζει να πούμε πως στην Αράχωβα υπάρχουν 35 εκκλησίες και αξίζει να δεις τους επιτάφιους σε όσες περισσότερες εκκλησίες μπορέσεις .

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα είναι το «Πανηγυράκι» του Αγίου Γεωργίου, ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον ομώνυμο οικισμό του Αϊ- Γιώργη. Στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται ο κανονιοβολισμός , τα αθλητικά δρώμενα στα στενά, οι χοροί και η λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Από την άλλη, την ημέρα του Πάσχα αξίζει να ακολουθήσετε την περιφορά της εικόνας που πραγματοποιείται στο χωριό.

Που θα φας και τι θα κάνεις στην Αράχωβα

Για παγωτό θα δοκιμάσεις με κλειστά μάτια τις υπέροχες γεύσεις του Sweet Garden, το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο της Αράχωβας. Σε έναν υπέροχο cozy χώρο μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες γεύσεις παγωτού ενώ τα βαφλάκια είναι ο τέλειος τρόπος να γλυκαθείς με πραλίνες σοκολάτας -και όχι μόνο.

Αν θέλετε να δοκιμάσεις το καλύτερο brunch της Αράχωβας, επισκεφθείτε το Husky, ένα καφέ bar τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας. Ο χώρος είναι «ζεστός» και καλαίσθητος και σερβίρει καφέ, πρωινό, κρασί, εκλεπτυσμένα πιάτα αλλά και ποτό για τις πιο βραδυνές ώρες.

Τέλος, για φαγητό, δοκίμασε τη Λαδόκολλα, όπου με μουσικές, καλή παρέα και γευστικά πιάτα θα περάσεις το πιο όμορφο μεσημέρι σου. Ο χώρος θυμίζει παραδοσιακό ταβερνάκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Φυσικά μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα όπως είναι η φορμαέλα σε διάφορες εκδοχές της, οι χειροποίητες χυλοπίτες και ο τραχανάς.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα, μετά τη βόλτα σου στα σοκάκια και τον καφέ σου, αξίζει να δεις το ρολόι της Αράχωβας, το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα και είναι εντυπωσιακό. Τέλος, το Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας επίσης βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.