ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτά είναι τα πέντε πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ

Τα ξένα μέσα έχουν εξυμνήσει αμέτρητες φορές τα ελληνικά νησιά

Αυτά είναι τα πέντε πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ

Τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα με τόσες ομορφιές, που μοιάζουν να είναι βγαλμένα από παραμύθι! Γι’ αυτό και έχουν κατακτήσει εδώ και χρόνια την καρδιά ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επισκέπτονται συνεχώς τη χώρα μας για να ζήσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Τα ξένα μέσα έχουν εξυμνήσει αμέτρητες φορές τα ελληνικά νησιά και δημοσιεύουν κάθε χρόνο λίστες με τα νησιά στα οποία πρέπει να πάει κάποιος όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά από τα νησιά, τα οποία είναι, σύμφωνα με τον ξένο τύπο… άχαστα!

Παξοί

Οι Παξοί μπορεί να έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς το τελευταίο διάστημα, με το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα Παξοί να έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση λόγω της προβολής του Maestro, όμως ήταν ανέκαθεν γνωστοί στους ψαγμένους ταξιδιώτες του εξωτερικού. Όσοι ήθελαν να επισκεφθούν ένα πιο ήσυχο νησί του Ιονίου με άφθονη φυσική ομορφιά και να αποφύγουν την πολυκοσμία, στρέφονταν στους Παξούς.

Επιπλέον, οι Παξοί είναι μία από τις αγαπημένες στάσεις όσων κάνουν το γύρο του Ιονίου με ιστιοπλοϊκό, καθώς ο Γάιος, η πρωτεύουσα και λιμάνι των Παξών είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για να δέσουν!

Σαντορίνη

Δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια και νιόπαντρους από όλο τον κόσμο, η Σαντορίνη είναι το πιο διάσημο ελληνικό νησί για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την Σαντορίνη κάθε χρόνο για να θαυμάσουν το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα, να απολαύσουν τη θέα από την καλντέρα, να περπατήσουν πάνω στους κρατήρες του ηφαιστείου, να βουτήξουν στις θερμές πηγές και να μείνουν στα πολυτελή cave hotels. Η Σαντορίνη είναι επίσης και ο πιο πολυφωτογραφημένος ελληνικός προορισμός, με αμέτρητα posts στο Instagram!

Σύρος

Το αρχοντικό νησί της Σύρου αρχίζει να καθιερώνεται ως must προορισμός όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι! Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα σίγουρα παίζει το ρόλο της σε αυτό, όμως ο λαμπρός εορτασμός του Πάσχα είναι άλλος ένας λόγος που προσελκύει πολλούς διεθνείς ταξιδιώτες στο νησί.

Άλλωστε, δεν είναι οι παραλίες που κάνουν την Σύρο δημοφιλή (υπάρχουν πολλά νησιά των Κυκλάδων με καλύτερες), αλλά η γραφικότητα του τοπίου και ειδικά της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας του νησιού. Μια βόλτα στην πανέμορφη Ερμούπολη αρκεί για να ερωτευτεί κανείς την Σύρο!

Νάξος

Η Νάξος είναι γνωστή για τις ατελείωτες χρυσές αμμουδιές, τα πεντακάθαρα νερά και τα Μελτέμια της, τα οποία την κάνουν πολύ δημοφιλή στους λάτρεις των watersports και ειδικά του windsurfing! Κάθε χρόνο, surfers από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την Πλάκα και τη Μικρή Βίγλα, δύο από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, για να εκμεταλλευτούν τα εντυπωσιακά κύματα!

Οι παραλίες δεν είναι όμως ο μόνος λόγος που η Νάξος ξεχωρίζει ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων. Το πεντανόστιμο φαγητό της είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο οι ταξιδιώτες την επιλέγουν. Συγκεκριμένα, η Νάξος είναι γνωστή για τα τυριά της, όπως το εξαιρετικό αρσενικό, τις ξακουστές πατάτες της, το λικέρ κίτρο, και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Κέρκυρα

Ένα από τα πιο διάσημα νησιά του Ιονίου, η Κέρκυρα ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού -κυρίως για τους Άγγλους και τους Ιταλούς. Η αρχοντική γοητεία της πόλης της, η γραφικότητα των χωριών της και τα βαθυγάλανα νερά των παραλιών της δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό στο οποίο λίγοι μπορούν να αντισταθούν!

Χάρη στην προβολή όμως της σειράς του ITV ‘The Durrells’ το 2016, η οποία έχει γυριστεί στην Κέρκυρα, η δημοφιλία του νησιού έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Λόγω της σειράς, πολλοί ταξιδιώτες πλέον επισκέπτονται την Κέρκυρα όχι για να δουν τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά για να επισκεφθούν τα παραδοσιακά χωριά και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο.

Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερα ελληνικά νησιά μετατρέπονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αφού οι διεθνείς ταξιδιώτες αναζητούν πλέον περισσότερο την αυθεντική εμπειρία που προσφέρουν τα λιγότερο γνωστά νησιά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.