ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές θα είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης για το 2024 σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη

Οι τουρίστες στην Ευρώπη αναζητούν ολοένα και περισσότερο βιωματικές δραστηριότητες πέρα από τον πολιτισμό και τις παραλίες

Αυτές θα είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης για το 2024 σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη «αποφάσισε» για τις πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης για το 2024.

Από τους αμπελώνες του Μπορντό έως το Norfolk Broads, η AI προβλέπει τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ευρώπης για το 2024. Οι τουρίστες στην Ευρώπη αναζητούν ολοένα και περισσότερο βιωματικές δραστηριότητες πέρα από τον πολιτισμό και τις παραλίες, σύμφωνα με στοιχεία από τον αναλυτή ταξιδιωτικών τάσεων Mabrian.

Καθώς το ενδιαφέρον για τη φύση και τα ενεργά ταξίδια αυξάνει, ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε καλύτερη θέση ώστε να δελεάσουν τους επισκέπτες;

Η κορυφαία εταιρεία εταιρεία travel data Mabrian, χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη και επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να εμβαθύνει σε αυθόρμητες συνομιλίες σχετικά με ταξίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023.
Πάνω από 380 εκατομμύρια αναφορές στον τουρισμό αναλύθηκαν για να καθοριστούν τα κίνητρα των ανθρώπων για ταξίδια. Αυτές οι πληροφορίες, μαζί με δεδομένα σχετικά με την αεροπορική συνδεσιμότητα, χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό προορισμών που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και τις ανοδικές τάσεις.

Πώς επιλέχθηκαν οι προορισμοί;

Η μελέτη εντόπισε μια παγκόσμια τάση προς πιο βιωματικά και λιγότερο συμβατικά ταξιδιωτικά κίνητρα τα τελευταία χρόνια. Αν και η δημοτικότητα των βιωματικών ταξιδιών – συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού στη φύση, του ενεργού και του γαστρονομικού τουρισμού – έχει αυξηθεί κατά 8% από το 2019, ο πολιτιστικός τουρισμός παραμένει το κύριο κίνητρο για τους επισκέπτες στην Ευρώπη.

Για να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί είναι πιθανό να έχουν τάση το 2024, η Mabrian εξέτασε ποιοι προορισμοί έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για βιωματικές δραστηριότητες, διατηρώντας παράλληλα ένα μερίδιο ενδιαφέροντος για πολιτιστικά ταξίδια. Τέλος, ανέλυσε τη διεθνή προσβασιμότητα των προορισμών όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα θα είναι η πιο δημοφιλής το 2024;

Η Ιταλία βγήκε στην κορυφή, με τέσσερις πιθανούς προορισμούς. Το Πιεμόντε (Πεδεμόντιο) κέρδισε την πρώτη θέση για το δελεαστικό μείγμα πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας.

Από την ετήσια έκθεση λευκής τρούφας στην Άλμπα μέχρι τις κονιορτοποιημένες πλαγιές της Via Lattea και τους αμπελώνες της Langhe μέχρι τα λαμπερά νερά της λίμνης Maggiore, η βορειοδυτική περιοχή είναι γεμάτη δραστηριότητες για βιωματικούς ταξιδιώτες. Το διεθνές αεροδρόμιο του Τορίνο προσφέρει εύκολη πρόσβαση από όλο τον κόσμο.

Στην πέμπτη, έβδομη και ένατη θέση, η Καμπανία, η Λομβαρδία και η Εμίλια-Ρομάνια έδωσαν στην Ιταλία το υψηλότερο μερίδιο δυνητικών τάσεων προορισμών στην Ευρώπη.

Ποιες άλλες περιοχές στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι δημοφιλείς φέτος;

Το κρασί, το φαγητό και η φύση έφεραν τη Nouvelle-Aquitaine (Νέα Ακουιτανία) στη Γαλλία στη δεύτερη θέση. Φημισμένη για τα στρείδια και τους αμπελώνες του Μπορντό , η νοτιοδυτική περιοχή είναι επίσης μια πύλη για πεζοπορία και σκι στα Πυρηναία.

Η Ανατολική Αγγλία κατέκτησε την τρίτη θέση για την ισορροπία πολιτισμού και φύσης. Από τα διάσημα μουσεία του Κέμπριτζ μέχρι τα ποτάμια του Norfolk Broads, τα αξιοθέατα της περιοχής είναι εύκολα προσβάσιμα από την πρωτεύουσα Λονδίνο και μέσω των διεθνών αεροδρομίων.

Στην τέταρτη θέση, επιστρέφει στη Γαλλία με το με το Occitanie, όπου οι οπωρώνες, τα μονοπάτια πεζοπορίας Le Puy-en-Velay και το Canal du Midi που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μπορούν να εξερευνηθούν με το περιφερειακό τρένο liO. Η γαλλική αυτή διοικητική περιοχή φιλοξενεί επίσης μεγάλες πόλεις όπως η Τουλούζη και το Μονπελιέ .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία κατέλαβε την έκτη θέση. Ακολούθησε το Γερμανικό Αμβούργο στην ένατη θέση και η Λισαβόνα στην Πορτογαλία στη 10η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.