ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Castle Combe: Το μεσαιωνικό χωριό της βρετανικής εξοχής που έχει γοητεύσει πολλούς κινηματογραφιστές

Η βρετανική εξοχή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με όμορφα γραφικά σπίτια και πλούσια φύση

Castle Combe: Το μεσαιωνικό χωριό της βρετανικής εξοχής που έχει γοητεύσει πολλούς κινηματογραφιστές

Έχει χαρακτηριστεί ως το ωραιότερο χωριό της βρετανικής εξοχής και μια απόδραση ως εκεί θα σας αποζημιώσει. Το Castle Combe έχει γίνει το σκηνικό σε πολλές ταινίες, μεταξύ άλλων στο «Downton Abbey» και στο «Άλογο του πολέμου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η βρετανική εξοχή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με όμορφα γραφικά σπίτια και πλούσια φύση, γοητεύοντας τους επισκέπτες του τόπου την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Το Castle Combe είναι από τα πιο γραφικά χωριά της βρετανικής εξοχής στο Wittshire της Αγγλίας. Έχει χαρακτηριστεί ως «το ομορφότερο χωριό της Αγγλίας» και έχει γίνει το σκηνικό πολλών ταινιών. Η τοποθεσία του κάστρου, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο πάνω από το σημερινό χωριό, κάνει το τοπίο ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και ειδυλλιακό για τους επισκέπτες του. Κάνοντας μια βόλτα δεν περνάει απαρατήρητος ο μικρός δρόμος που οδηγεί από τον Σταυρό της Αγοράς προς το By Brook, όπου οι επισκέπτες μπαίνουν στο πειρασμό να τραβήξουν την πιο ινσταγκραμική φωτογραφία του τόπου.

Castle Combe: Ένα μεσαιωνικό χωριό της βρετανικής εξοχής

Το χωριό αποτελείται από δύο μέρη: το ένα βρίσκεται στη στενή κοιλάδα του By Brook, ενώ το Upper Castle Combe βρίσκεται σε υψηλότερη περιοχή στα ανατολικά, στον δρόμο που συνδέει το Chippenham με το Chipping Sodbury. Στην ιστορική περιοχή δεν έχουν χτιστεί νέα σπίτια από το 1600 περίπου..

Τα σπίτια του χωριού είναι τυπικό δείγμα Cotswold, κατασκευασμένα από πέτρα με χοντρούς τοίχους και στέγες από σχισμένα φυσικά κεραμίδια. Οι ιδιοκτησίες είναι ηλικίας πολλών εκατοντάδων ετών και έχουν χαρακτηριστεί αρχαία μνημεία. Ισχύουν αυστηροί κανόνες για να διατηρηθούν η ομορφιά και ο χαρακτήρας του Castle Combe, προκειμένου να μην αλλοιωθεί και να παραμείνει απαράλλακτος και αυθεντικός, παρόλο που είναι από τα πιο τουριστικά και προβεβλημένα χωριά της βρετανικής εξοχής.

Σίγουρα, αιώνες πριν το χωριό ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με ένα σημαντικό αριθμό μύλων που διέθετε και πριονιστήρια, ωστόσο έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Συγκεκριμένα, ο μύλος του Νέτλετον έκλεισε πριν από το 1916 και ο μύλος του Γκάτκομπ έκλεισε γύρω στο 1925 -και οι δύο είναι διατηρητέοι. Ο τελευταίος εναπομείνας πέτρινος πύργος του κάστρου στεκόταν όρθιος για αιώνες, αλλά και αυτός κατεδαφίστηκε το 1950.

Βρετανική εξοχή και πικ-νικ πάνε μαζί, οπότε όταν βρεθείτε στο μεσαιωνικό χωριό αφιερώστε χρόνο για ένα υπαίθριο γεύμα. Στο Castle Combe υπάρχει ένα γουστόζικο μαγαζί, το «The little picnic shop in Castle Combe», με γευστικά κουτιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα γλυκίσματα και αλμυρές λιχουδιές για το τέλειο πικ-νικ στη φύση.

Το βρετανικό χωριό που έχει γίνει σκηνικό πολλών ταινιών

Η γραφικότητα της τοποθεσίας, τα πέτρινα αρχοντικά, το κάστρο, το στενό δρομάκι και η όμορφη φύση κάνουν το Castle Combe ιδανικό προορισμό των επισκεπτών, ενώ έχει γοητεύσει πολλούς κινηματογραφιστές.

Το μεσαιωνικό χωριό έχει γίνει πολλές φορές το σκηνικό για διάσημες κινηματογραφικές παραγωγές εντυπωσιάζοντας τους τηλεθεατές, οι οποίοι θέλουν να δουν από κοντά την ομορφιά του τόπου και να βιώσουν στο έπακρο τη βρετανική εξοχή.

Από τον Πουαρό και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι το Downtown Abbey και το Stardust, βλέπουμε το σκηνικό να είναι κάποια χαρακτηριστικά σημεία του πανέμορφου χωριού. Επιπλέον, ο Ρέιμοντ Όστιν τοποθέτησε τη δράση του βιβλίου του «Find me a Spy», «Catch me a Traitor» στο χωριό, ενώ σε άλλες σειρές έχουν γυριστεί πλάνα σε ξενώνα κοντά στο Castle Combe.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.