ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καρδαράς: Το γραφικό χωριό της Αρκαδίας που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός

Βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα (161χλμ) και οδικώς θα φτάσετε σε λίγο λιγότερο από 2 ώρες

Καρδαράς: Το γραφικό χωριό της Αρκαδίας που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός

Ένα από αυτά και ο Καρδαράς (ή Καρδαρά) που σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο γνωστό όσο άλλα χωριά της Αρκαδίας είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας.

Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Πλεονέκτημα επίσης είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα (161χλμ) και οδικώς θα φτάσετε σε λίγο λιγότερο από 2 ώρες.

Λίγα λόγια για το χωριό

Ο Καρδαράς είναι ορεινό χωριό του νομού, λιγότερο γνωστό από τα άλλα χωριά της Αρκαδίας αλλά επίσης όμορφο. Ανήκει στον δήμο Λεβιδίου και απέχει από την Τρίπολη 20 χλμ.

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Οφείλει το όνομά του στην πλούσια ποιμενική του ιστορία και στο σκεύος που δε λείπει από κανένα σπίτι της περιοχής, την καρδάρα (δοχείο που μαζεύουμε το γάλα κατά το άρμεγμα). Ο Καρδαράς βρίσκεται κάτω από την κορυφή της Οστρακίνας, 18 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Το χειμώνα υποδέχεται όλους όσους συνδυάζουν τα χειμερινά αθλήματα στην Οστρακίνα, με την ατόφια φιλοξενία ενός παραδοσιακού τόπου. Η ανάπτυξη του τόπου ήταν ραγδαία και από ένα χωριό ποιμένων, μέχρι πρόσφατα, έχει εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης όσων αγαπούν την ορεινή φύση.

Σίγουρα αν αγαπάτε τις χειμερινές εκδρομές και ειδικά την Αρκαδία, πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή τόσο γιατί είναι ένα όμορφο, γραφικό χωριό μέσα στη φύση όσο και γιατί ξεφεύγετε από τα αγαπημένα με, πολύ κλασικά δε, χωριά της Ορεινής Αρκαδίας που ενδεχομένως έχετε επισκεφτεί ήδη αρκετές φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.