ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οκτώ ελληνικά νησιά ιδανικά για οικονομικές διακοπές τον Σεπτέμβριο

Μπορείς να τα επισκεφθείς ακόμα και τον Οκτώβριο

Οκτώ ελληνικά νησιά ιδανικά για οικονομικές διακοπές τον Σεπτέμβριο

Υπάρχουν πολλές επιλογές προορισμών για τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα και παρακάτω θα βρεις 8 αγαπημένα νησιά για να κλείσεις οικονομικές διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Σύρος

Η κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων θα σε γοητεύσει με την ομορφιά της και θα σε κερδίσει με την ηρεμία της το φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να την επισκεφθείς, αφού θα βρεις τα πάντα ανοιχτά και διαθέσιμα, μιας και τα τουριστικά μαγαζιά δεν κλείνουν πριν τον Οκτώβριο. Η καθημερινότητα το φθινόπωρο στα νησιά είναι πιο χαλαρή, έτσι και στη Σύρο.

Επομένως, δε θα χρειαστεί να περιμένεις στις ουρές για τα τουριστικά αξιοθέατα, ούτε για τα πιο διάσημα εστιατόρια. Όσο για τις τιμές, που είναι και το θέμα ενδιαφέροντος, μάθε πως το νησί ούτως ή άλλως κρατούσε τις τιμές σε μία ισορροπία, ειδικά όμως το Σεπτέμβριο, θα κάνεις πολύ οικονομικές διακοπές.

Λευκάδα

Η Λευκάδα, είναι υπέροχη το Σεπτέμβριο και μπορείς σε αυτό το νησί να κάνεις πολύ οικονομικές διακοπές. Στις αρχές του φθινοπώρου λοιπόν, ο κόσμος αρχίζει να εγκαταλείπει το νησί, κι έχεις όλη την άπλα να απολαύσεις τις γαλαζοπράσινες παραλίες του νησιού. Επιπλέον, το Σεπτέμβριο θα βρεις πιο εύκολα διαμονή και μάλιστα σε πολύ οικονομική τιμή και θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα και θαλασσινά στο Νυδρί, αλλά και στα χωριά του νησιού.

Σπέτσες

Αν βρεθείς στις Σπέτσες το Σεπτέμβριο, θα νιώσεις μία αύρα πολύ διαφορετική από τα υπόλοιπα νησιά. Μπορεί οι Σπέτσες να έχουν σχεδόν πάντα κόσμο, αφού είναι δίπλα στην Αθήνα, αλλά το φθινόπωρο μπορείς να απολαύσεις μια χαλαρή βόλτα στο λιμάνι, να βρεις δωμάτιο με θέα τη θάλασσα και να ζήσεις για λίγο στο νησί, όπως ζουν οι ντόπιοι. Οι τιμές είναι σούπερ το Σεπτέμβριο και αξίζει να πας έστω ένα Σαββατοκύριακο!

Σκύρος

Η Σκύρος αποτελεί μάλλον την ιδανική επιλογή για διακοπές κάθε είδους, αφού το βόρειο τμήμα της χαρακτηρίζεται από πλούσια βλάστηση, ενώ η Νότια Σκύρος θυμίζει κυκλαδίτικο ξερονήσι! Η ποικιλία σε μέρη και δραστηριότητες είναι μεγάλη, ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Μπορείς να βρεις παραλίες δίπλα σε κατάφυτα πευκοδάση, αλλά και αμμώδεις, καταγάλανες ακρογιαλιές, ενώ το μικρό μέγεθος του νησιού ευνοεί για εξερεύνηση σε πολύ λίγες μέρες.

Η θέα από τη Χώρα, θα σε ενθουσιάσει, όπως και οι εξαιρετικές τιμές που θα βρεις το Σεπτέμβριο που μπορεί να είναι χαμηλές, χωρίς να υπάρχει καμία έκπτωση στις άψογες παροχές!

Άνδρος

Η Άνδρος το Σεπτέμβριο είναι υπέροχη και συνδυάζει θάλασσα με γραφικά χωριά. Θα λατρέψεις τα αρχοντικά σπίτια, τα ενετικά κάστρα, τις παλιές εκκλησιές, τους καταρράκτες, αλλά και τα μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία. Οι παραλίες θα σε περιμένουν για τις τελευταίες βουτιές της χρονιάς ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα χτυπούν ακόμα στον καλοκαιρινό παλμό. Οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα προσιτές και ακόμα και η διαμονή, θα σου κοστίσει πολύ οικονομικά.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα από τα πιο μικρά νησάκια του Σαρωνικού, βρίσκεται δίπλα στην Αίγινα και συνδυάζει πολύ αρμονικά την καταπράσινη φύση με το γαλαζοπράσινο θαλασσινό τοπίο. Είναι πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, γι΄αυτό και έχει κίνηση ακόμα και τις περιόδους που δε θεωρούνται τουριστικές. Πήγαινε στη Χαλικιάδα, την ακτή με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λευκά βότσαλα, ή στην Απόνησο, στην πιο εξωτική παραλία του νησιού. Παντού θα περάσεις μοναδικά, κάνοντας πολύ οικονομικές διακοπές.

Κύθνος

Παίρνοντας το καράβι από το Λαύριο, θα βρεθείς μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες στα μονοπάτια της Κύθνου, στα πανέμορφα χωριά της και στα ερημωμένα της κάστρα. Το Σεπτέμβριο η Χώρα θα σε περιμένει για να απολαύσεις κυκλαδίτικο αέρα, με την Δρυοπίδα και τις κεραμιδοσκεπές της πάνω από τα άσπρα-μπλε σπιτάκια να σπάνε την κυκλαδίτικη ομοιομορφία. Θα επισκεφθείς την πανέμορφη παραλία Κολώνα και ειδικά χωρίς κόσμο, γίνεται μοναδική. Εκτός από την Κολώνα όμως θα βρεις και άλλες πολλές αμμουδερές παραλίες που είναι ό,τι πρέπει για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι.

Αμοργός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αμοργός διατηρεί όλη τη σεζόν πολύ καλές τιμές και στα μαγαζιά και στα καταλύματα. Το νησί είναι πόλος έλξης για φοιτητές αλλά και ζευγαράκια και ειδικά τον Σεπτέμβριο όλοι μπορούν να βρουν την ησυχία που αναζητούν. Έχει 3 κάμπινγκ, μπαράκια πλάι στο κύμα, και πολλά εντυπωσιακά μονοπάτια για να κάνεις πεζοπορία, ενώ φημίζεται για την εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες. Αν και είναι μεγάλο νησί, το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο, αφού έχει πολύ καλό δίκτυο λεωφορείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.