ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Όχι δεν είναι ψεύτικη: Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής (φώτο)

Το όλο κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνεται από τις πελάδες, τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια των ψαράδων

Όχι δεν είναι ψεύτικη: Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής (φώτο)

Μπορεί να μοιάζει ψεύτικη όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, είναι ένα μοναδικό τοπιό το οποίο δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για πίνακα ζωγραφικής.

Ο υδάτινος παράδεισος της Αιτωλοακαρνανίας είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της χώρας και σχηματίζεται μεταξύ των εκβολών του Ευήνου και του Αχελώου ποταμού.

Στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται αγριόπαπιες και ερωδιοί, ενώ σε αυτά επιπλέουν και οι γαΐτες, οι παραδοσιακές βάρκες φτιαγμένες ειδικά για να πλέουν σε ρηχά νερά.

Τα διβάρια -φυσικά ιχθυοτροφεία- αποτελούν μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που θα αντικρίσει κανείς στη λιμνοθάλασσα, καθώς μην ξεχνάτε ότι εδώ εκτρέφεται η περίφημη τσιπούρα Μεσολογγίου.

Προστατεύεται από την Συνθήκη Ramsar, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Περιβαλλοντικό Πάρκο και αποτελεί «σπίτι» για αμέτρητους φτερωτούς και υδρόβιους «κατοίκους».

Το όλο κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνεται από τις πελάδες, τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια των ψαράδων.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως τα νερά της λιμνοθάλασσας είναι ιαματικά, με αρκετούς επισκέπτες να προγραμματίζουν ένα ταξίδι εδώ -κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού-, προκειμένου να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου που βρίσκεται στη λίμνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.