Τι άλλαξε η πανδημία στον τουρισμό

Με τη λήξη του συναγερμού για την πανδημία παγκοσμίως, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε η πλειοψηφία του κόσμου ήταν να ταξιδέψει μετά από 2 χρόνια σκληρών περιορισμών.

Αυτό δείχνουν και τα νούμερα από τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, που είδαν τη ζήτηση να επιστρέψει στα παλιά δεδομένα.

Και ενώ ο όρος ταξίδια εκδίκησης βρίσκεται παντού στα social media, οι ειδικοί αδυνατούν να καταλάβουν πως ξεκίνησε και τι πραγματικά σημαίνει.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι σημαίνει το ταξίδι χωρίς λόγο, το ταξίδι που ο προορισμός δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Πράγματι οι έρευνες έδειξαν ότι τα πρώτα ταξίδια που έκλεισε ο κόσμος σε χώρες όπου βίωσαν σκληρά lockdown, έγιναν σε χώρες που δεν ήθελαν πραγματικά να πάνε.

Δεν ήταν δηλαδή στους στόχους τους πριν έρθει η πανδημία.

Αυτοί που κάνουν τα “ταξίδια εκδίκησης” είναι αυτοί που η πανδημία άλλαξε τη κοσμοθεωρία τους. Εργαζόμενοι που είχαν να πάρουν άδεια για χρόνια, γονείς που θυσίαζαν τις διακοπές τους για χάρη των παιδιών τους, πολίτες που δεν είχαν βγει ποτέ από τα σύνορα της χώρας τους.

Το σύνθημα που ακούγεται δυνατότερα από ποτέ είναι το “ζούμε μονάχα μια φορά”, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν και πολλές συνήθειες ως προς τα ταξίδια. Αυξήθηκαν οι μέρες των διακοπών, επιλέγονται πιο μακρινοί περιορισμοί, αντί για ένα μέρος διακοπών, επιλέγουν περισσότερους προορισμούς και λιγότερες μέρες διαμονής στον καθένα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι ο κόσμος πλέον ζει με το φόβο ότι πολύ σύντομα θα ξαναζήσουν παρόμοιες καταστάσεις με τα lockdown και έχει αποφασίσει να ζει το τώρα πιο έντονα από ποτέ.