ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέσσερις προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα ιδανικοί για το Πάσχα

Από το Λιτόχωρο και τον Πλαταμώνα έως την Ξάνθη και την Καβάλα

Τέσσερις προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα ιδανικοί για το Πάσχα

Προλαβαίνεις να οργανώσεις μια ωραία εκδρομή το Πάσχα ακόμη και την τελευταία στιγμή! Από το Λιτόχωρο και τον Πλαταμώνα έως την Ξάνθη και την Καβάλα, η βόρεια Ελλάδα περνά στην άνοιξη και όλα ομορφαίνουν!

Λιτόχωρο

Ένα πολύβουο χωριό που από την άνοιξη κι έπειτα γεμίζει ασφυκτικά με τουρίστες αλλά διατηρεί στο 100% τον χαρακτήρα του. Στην αγκαλιά του Ολύμπου, εκεί μπορείς να φας καλά, να κάνεις βόλτες στο βουνό, να αγοράσεις τοπικά προϊόντα και να επισκεφθείς το hip μέρος του Ενιπέα που συγκεντρώνονται τα ωραιότερα εστιατόρια και μπαρ, και φυσικά να επισκεφτείς τρεις μεγάλες εκκλησίες – Άγιος Νικόλαος, Άγιος Δημήτριος και Άγιος Γεώργιος. Δες και αυτό το αφιέρωμα εδώ για το Ντίσκο Ρωμέικο που θα σε ενθουσιάσει!

Ξάνθη

Προφανώς και η τοποθεσία δεν είναι μόνο για τις Αποκριές! Η Παλιά Πόλη με τα αρχοντικά, τα μουσεία, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες και τα πολιτιστικά της κέντρα θα σας κρατήσουν ευχάριστα απασχολημένους και για μια φανταστική ταβέρνα σας παραπέμπουμε σε προηγούμενό μας αφιέρωμα. Προτείνουμε τα χωριά: Σταυρούπολη, Λειβαδίτης, Θέρμες.

Καβάλα

Σαν να είσαι σε νησί, αλλά δεν θα είσαι! Μπαράκια, ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μια γεμάτη αγορά από ντόπια προϊόντα και ακριβές μάρκες, όμορφος κόσμος, κίνηση, σούσουρο, βόλτες και μια πόλη να την πιεις στο ποτήρι. Από εμάς έχει ψήφο εμπιστοσύνης! Δες κι αυτό αν πεινάσεις και είσαι στα πέριξ! Προτείνουμε τα χωριά: Ξεριάς, Αβραμυλιά, Χρυσοχώρι, Αγίασμα, Νέα Καρυά.

Πλαταμώνας

Οι ντόπιοι το λένε Πλατανήσι, γιατί είναι επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα περιοχής που επειδή βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα έχει έναν περίεργο νησιώτικο χαρακτήρα (μάλιστα τα σπίτια και τα μαγαζιά έχουν έντονο κυκλαδίτικο αέρα!). Προτείνουμε να κάνετε Ανάσταση στην εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Μαγικό! Και να επισκεφθείτε το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο υψηλότερο σημείο του Πλαταμώνα Πιερίας που βλέπει τον Όλυμπο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.