ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τρεις φθινοπωρινοί προορισμοί για το τέλειο Σαββατοκύριακο

Για αρκετούς, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των διήμερων αποδράσεων

Τρεις φθινοπωρινοί προορισμοί για το τέλειο Σαββατοκύριακο

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για μικρές εξορμήσεις στο βουνό για να γεμίσουμε μπαταρίες και να αποσυμπιεστούμε από την καθημερινότητα. Παρακάτω αναφέρονται τρεις ιδανικοί προορισμοί για αυτόν τον σκοπό.

Απόδραση στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα

Η Αράχοβα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, έχει πληθυσμό περίπου 3.000 κάτοικους και χιλιάδες επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Είτε λοιπόν, έχουμε ξαναπάει είτε όχι, πρόκειται για ένα μέρος που καλύπτει όλα τα γούστα, επομένως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μας κουράσει. Άλλωστε, είμαστε στον Παρνασσό, επομένως οι προορισμοί για εκδρομές στα γύρω μέρη είναι πολλές: Αγόριανη, Δελφοί ή Άμφισσα.

Εξόρμηση στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Για εμάς, που αναζητάμε μοναδικά τοπία, ατελείωτη φυσική ομορφιά και αξέχαστες εκδρομές, τότε τα Ζαγοροχώρια είναι σίγουρα το μέρος που θα λατρέψουμε αυτό το φθινόπωρο.

Πρόκειται για το περιβόητο Ζαγόρι στην Ήπειρο, που αποτελείται από 46 μικρά και γραφικά χωριά, τα γνωστά Ζαγοροχώρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου.

Μάλιστα, τα Ζαγοροχώρια, αποτελούν μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς μπορεί κανείς – ανάλογα και με το πού θα μείνει -να κάνει διακοπές ξεκούρασης δίπλα στο τζάκι, όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή ή βόλτες στα πετρόχτιστα δρομάκια όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Εκδρομή στα όμορφα Μετέωρα

Εάν αυτό το φθινόπωρο, θέλουμε να οργανώσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην ενδοχώρα, τότε αυτός είναι ο προορισμός που σίγουρα θα μας μαγέψει. Ο λόγος για τα Μετέωρα, μια απέραντη πολιτεία πανέμορφων και πανύψηλων βράχων, η οποία βρίσκεται λίγο μετά την πόλη των Τρικάλων, με κατεύθυνση προς Καλαμπάκα.

Τα Μετέωρα, πέρα από θρησκευτικό τοπόσημο, αποτελούν ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς στην Ελλάδα καθώς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο.

Το επιβλητικό θέαμα που συναντάει κανείς με το που φτάσει στα Μετέωρα, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παγκοσμίως, λόγω του συμπλέγματος των τεράστιων σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται εδώ και αιώνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που για πολλούς τα Μετέωρα, χαρακτηρίζονται ως το θαύμα της φύσης και της ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για εμάς λοιπόν που η φυσική ομορφιά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των τοπίων, μας μαγνητίζουν, αναμφισβήτητα τα Μετέωρα αποτελούν μία επιλογή που πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα αυτό το φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.