ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ύδρα: Το νησί του Αργοσαρωνικού που είναι ιδανικό για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση (φώτο)

Η μετακίνηση στο νησί γίνεται πεζή, καθώς είναι διατηρητέο και απαγορεύεται η διέλευση των μηχανοκίνητων μέσων

Ύδρα: Το νησί του Αργοσαρωνικού που είναι ιδανικό για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση (φώτο)

Η Ύδρα είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού, το οποίο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση.

Ιστορικός τόπος που αποπνέει αρχοντιά, η Ύδρα έχει χαρακτήρα ιδιαίτερο και ατμόσφαιρα μοναδική. Από τη μία είναι τα όμορφα πέτρινα κτίριά της με τις κόκκινες κεραμοσκεπές γύρω από το λιμάνι της, από την άλλη είναι η ησυχία λόγω της απουσίας μηχανοκίνητων μέσων. Και είναι και η ιστορική της αξία καθώς πρόκειται για το νησί των καπεταναίων της ελληνικής επανάστασης.

Έχει, όμως, και την κοσμοπολίτικη πλευρά της. Η αύρα και η ακαταμάχητη αρχοντική ομορφιά της ανέκαθεν σαγήνευε τους εκπροσώπους ακόμη και του διεθνούς τζετ σετ, αλλά και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Τι θα κάνετε στον Ύδρα

Η μετακίνηση στο νησί γίνεται πεζή, καθώς είναι διατηρητέο και απαγορεύεται η διέλευση των μηχανοκίνητων μέσων. Το πανέμορφο σκηνικό στο Παλιό Λιμάνι ανηφορίζει προς την παλαιότερη συνοικία ης Ύδρας, την Κιάφα.

Εδώ, βρίσκεται το Μουσείο με το αρχείο της Επανάστασης, καθώς και τα εντυπωσιακά αρχοντικά των Κουντουριώτη, Μιαούλη, Τομπάζη, Κριεζή, Βούλγαρη, Τσαμάδων, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Περπατώντας μέχρι το Περίπτερο με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κανόνια από την άλλη πλευρά της παραλιακής, και συνεχίζοντας προς Καμίνια, συναντάται το άγαλμα του Μιαούλη με τον προμαχώνα, που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της παραλιακής οδού.

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού είναι, επίσης, και η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή. Άλλο ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σας είναι το παλαιότερο φαρμακείο του νησιού (Φαρμακείο Ραφαλιά), που χρονολογείται στο 19ο αιώνα.

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της μικρής χώρας της Ύδρας όμορφες εικόνες από κουκλίστικα σπιτάκια και γραφικές εκκλησίες συνεπαίρνουν τον επισκέπτη του νησιού, ενώ όμορφα cafes και προσεγμένα εστιατόρια ενδείκνυνται για μια ευχάριστη στάση.

Τέλος, κοντά στο λιμάνι της Ύδρας και εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια είναι οι παραλίες Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι και Μανδράκι για όσους θέλουν να απολαύσουν λίγη ακόμη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.