ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα σας «τρελάνει»: Η οπτική ψευδαίσθηση με το κρυμμένο ελάφι που έχει «ρίξει» το διαδίκτυο (φώτο)

Μόνο το 2% των ανθρώπων θα μπορούν να εντοπίσουν το ζώο σε 13 δευτερόλεπτα ή λιγότερο

Θα σας «τρελάνει»: Η οπτική ψευδαίσθηση με το κρυμμένο ελάφι που έχει «ρίξει» το διαδίκτυο (φώτο)

Η εν λόγω οπτική ψευδαίσθηση δείχνει ένα ελάφι που κρύβεται από τους κυνηγούς στο δάσος, αλλά μόνο το 2% των ανθρώπων θα μπορούν να εντοπίσουν το ζώο σε 13 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Σύμφωνα με την περιγραφή αυτής της σπαζοκεφαλιάς: «Δύο κυνηγοί κυνηγούσαν ένα ελάφι. Εμφανίστηκε στο δάσος πριν και μετά εξαφανίστηκε ξαφνικά. Οι κυνηγοί έτρεξαν πίσω του, αλλά το έχασαν. Ωστόσο, το ελάφι δεν είναι μακριά. Μπορείτε να το βρείτε;».

Αυτή την οπτική ψευδαίσθηση τη μοιράστηκε ο ιστότοπος Jagran Josh, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα άτομα που βρίσκουν το κρυμμένο ελάφι σε μόλις 13 δευτερόλεπτα ή λιγότερο θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν «εξαιρετική νοημοσύνη». Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ελάφι;

Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν σας πήρε λίγο περισσότερο από 13 δευτερόλεπτα. Απλώς, ρίξτε μια ματιά πίσω και δοκιμάστε ξανά πριν διαβάσετε. Εξάλλου, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ιδιοφυΐες.

Είναι λίγο δύσκολο να εντοπίσετε το ελάφι αμέσως, καθώς είναι καλά καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα κλαδιά από τα δέντρα.

Όπως συμβαίνει με πολλές παρόμοιες ψευδαισθήσεις, τα χρώματα και τα μοτίβα μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλό μας ώστε να δει μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που υπάρχει στην πραγματικότητα.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, ωστόσο, γίνεται προφανές ότι δύο από αυτά που φαίνονται αρχικά ως κλαδιά είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι κέρατα, με το έξυπνο ελάφι να έχει κρυφτεί πίσω από τον κορμό ενός δέντρου. Μπορεί να έχετε μπερδέψει τα κέρατα του ελαφιού για κλαδιά / Φωτογραφία: Jagranjosh

Μην απελπίζεστε αν σας πήρε λίγο περισσότερο για να το εντοπίσετε. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να γίνετε κορυφαίος σε αυτού του είδους τους γρίφους και όσο περισσότερο εξασκηθείτε τόσο καλύτεροι θα γίνεστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.