Σκαμπανεβάσματα για τα κρυπτονομίσματα με «βουτιά» αξίας $250 δισεκατομμυρίων

Πτώση 11% για το Bitcoin και 13% για το Ethereum

Σκαμπανεβάσματα για τα κρυπτονομίσματα με «βουτιά» αξίας $250 δισεκατομμυρίων

Μετά το εντυπωσιακό σερί του Bitcoin από τα μέσα του Ιουλίου μέχρι τις αρχές τις Σεπτεμβρίου, με την τιμή του να αγγίζει στιγμιαία τα 52.985 δολάρια σε αυτό το διάστημα και αντίστοιχη πορεία για πολλά ακόμη κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum, η φημισμένη αστάθεια της συγκεκριμένη αγοράς ξαναχτυπά.

Συγκεκριμένα, το rollercoster για τους κατόχους κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται μετά την βουτιά που προκάλεσε η υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ ως επίσημο νόμισμα της χώρας. Αναλυτικότερα, μια νέα μεγάλη βουτιά σημειώθηκε χτες, με την τιμή του Bitcoin να πέφτει από τα $48.000 στα $43.000 σε διάστημα λίγο ωρών. Αντίστοιχα και το Ethereum είδε πτώση της τάξεως του 13%. Συνδυαστικά η βουτιά αυτή διέγραψε 250 δισεκατομμύρια από τη συνολική αξία της αγοράς των crypto.

Στο επίκεντρο της αναστάτωσης των αγορών γενικότερα βρίσκεται ο κολοσσός της κινεζικής αγοράς ακινήτων Evergrande. Πολλοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων και μετοχών πουλούν μαζικά, προσπαθώντας να αυξήσουν άμεσα την ρευστότητά τους (δηλαδή τη νομισματική αξία που δεν έχει κλειδωθεί), υπό τους φόβους που δημιουργεί η απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της Evergrande, η οποία μόλις έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί τα τελευταία 11 χρόνια. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική της χώρας σε πωλήσεις και μέσα στις 150 μεγαλύτερες του κόσμου όσον αφορά τα έσοδα, η οποία ωστόσο χρωστά πάνω από 305 δισεκατομμύρια. Μια πιθανή χρεοκοπία ίσως να ήταν καταστροφική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που κάνει τα πράγματα χειρότερα για την αγορά των cryptocurrencies είναι και η έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιοι φορείς των ΗΠΑ στον γίγαντα του crypto trading Binance, για να ξετρυπώσουν απόπειρες ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.