Ελ Σαλβαδόρ: Προχωρά στην ανέγερση κτηνιατρικού νοσοκομείου με τα πρώτα κέρδη από Bitcoin

Η ανακοίνωση του προέδρου της χώρας

Ελ Σαλβαδόρ: Προχωρά στην ανέγερση κτηνιατρικού νοσοκομείου με τα πρώτα κέρδη από Bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει υιοθετήσει από τον προηγούμενο μήνα το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα της χώρας.

Το Bitcoin Trust, το οποίο το Κογκρέσο της χώρας επικύρωσε τον Αύγουστο με χρηματοδότηση $150 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει πλέον τα πρώτα του κέρδη ύψους $4 εκατομμυρίων και η κυβέρνηση αποφάσισε να τα επενδύσει στην ανέγερση ενός κτηνιατρικού νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο θα προσφέρει υπηρεσίες βασικής και έκτακτης φροντίδας, καθώς και αποκατάσταση.

Δεν πουλάμε Bitcoin, χρησιμοποιούμε το κομμάτι του κεφαλαίου σε δολάρια Αμερικής μιας και το κομμάτι του σε Bitcoin αξίζει τώρα περισσότερο από ότι άξιζε όταν δημιουργήθηκε το κεφάλαιο. Το κτηνιατρικό νοσοκομείο μάλλον θα πάρει αξία σε σχέση με το δολάριο Αμερικής. Το Bitcoin σε αντίθεση είναι ένα αποπληθωριστικό νόμισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Bitcoin είχε χάσει σχεδόν το 10% της αξίας του στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν το Ελ Σαλβαδόρ έγινε το πρώτο κράτος που υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα του κράτους δίπλα στο αμερικανικό δολάριο, αλλά από τότε έχει ανέβει ξανά στα επίπεδα Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.