ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ θεωρεί πως το Bitcoin δεν έχει αξία

Εξαιτίας των κυβερνητικών περιορισμών

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ θεωρεί πως το Bitcoin δεν έχει αξία

Ο Τζέιμς Ντάιμον είναι ο CEO της JPMorgan Chase & Co, της μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ και της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, επομένως οι δηλώσεις τους σχετικά με το Bitcoin βλέπουν αμέσως τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ντάιμον δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τα κρυπτονομίσματα και σε πρόσφατη συνέντευξη είπε πως προσωπικά θεωρεί ότι το Bitcoin δεν έχει κάποια αξία, αφού θα ελεγχθεί από τις κυβερνήσεις.

Ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, η κυβέρνηση θα το ελέγξει. Θα το ελέγξει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για το νόμο της μυστικότητας των συναλλαγών, για τους φόρους…

Ο Ντάιμον είναι σκληρός επικριτής των ψηφιακών νομισμάτων, αποκαλώντας τα κάποτε απάτη, ενώ αργότερα δήλωσε πως μετάνιωσε αυτήν τη δήλωση. Αυτό το καλοκαίρι η JPMorgan έδωσε στους πελάτες της των οποίων διαχειρίζεται τον πλούτο, πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα, με τους οικονομικούς συμβούλους της τράπεζας να μπορούν να δέχονται και να πωλούν κρυπτονομίσματα για τους πελάτες τους που περιλαμβάνουν πέντε προϊόντα κρυπτονομισμάτων.

Ο Ντάιμον ξεκαθάρισε πως οι προσωπικές του απόψεις διαφέρουν από αυτές της τράπεζας και τους συμβουλίου της.

Προσωπικά πιστεύω πως το Bitcoin είναι άχρηστο. Επίσης πιστεύω πως δεν πρέπει να καπνίζεις τσιγάρα. Οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Αν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά ή πώληση Bitcoin – δεν μπορούμε να το αρνηθούμε – αλλά μπορούμε να τους δώσουμε νόμιμη και καθαρή πρόσβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δηλώσεις του CEO της JPMorgan Chase δε φάνηκαν να έχουν κάποιον αντίκτυπο στην αξία του Bitcoin το οποίο έκλεισε με άνοδο 5% τη Δευτέρα φτάνοντας τα $57.304.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.