Τα χρήματα εξαντλούνται μέσα σε 40 λεπτά.

Υπό τον φόβο κατάρρευσης του ρουβλιού λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχουν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές έξω από ΑΤΜ στην Ρωσία.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν νωρίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο να αποπέμψουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT και να παγώσουν τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας. Όπως σχολιάζει το Bloombeg, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη τη φυσική μεταφορά μετρητών στη χώρα.

Χαρακτηριστική για τον πανικό που επικρατεί στη Μόσχα είναι η ανάρτηση του δημοσιογράφου Jason Corcoran στο twitter μέσα από εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, που επικαλείται μάρτυρες, τα χρήματα εξαντλούνται μέσα σε 40 λεπτά.

H πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς στη Ρωσία: Αναμένετε προβλήματα με τις πιστωτικές κάρτες μετά τις κυρώσεις SWIFT.

Η έναρξη των κυρώσεων SWIFT μπορεί να αφήσει τους Αμερικανούς στη Ρωσία αποκλεισμένους καθώς οι πιστωτικές τους κάρτες μπορεί να μην λειτουργούν.

Η ανταποκρίτρια του Fox News, Έιμι Κέλογκ, ανέφερε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να αναμένουν πως οι πιστωτικές τους κάρτες δε θα λειτουργούν μετά την έναρξη των κυρώσεων.

Είπε ότι οι κάρτες της εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι σήμερα. Η αυξανόμενη απομόνωση της Ρωσίας προκαλεί την ανησυχία της αμερικανικής κοινότητας για την πρόσβαση σε χρήματα πρόσθεσε η Κέλογκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ανταποκριτής του NBC ανέφερε επίσης ότι το ξενοδοχείο του του ζήτησε να διευθετήσει νωρίς τον λογαριασμό του λόγω ανησυχιών ότι οι πιστωτικές του κάρτες δεν θα λειτουργούσαν μετά την έναρξη των κυρώσεων SWIFT.