ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ανάσα» 45 ημερών για ρυθμίσεις με τον ισχύοντα νόμο για τα αυθαίρετα

«Ανάσα» 45 ημερών για ρυθμίσεις με τον ισχύοντα νόμο για τα αυθαίρετα

«Ανάσα» 45 ημερών δόθηκε σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαίρετων προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση για τα ακίνητα τους με τον ισχύοντα νόμο.

Η παράταση ισχύει μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος – για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων – στη Βουλή που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη παράταση – που είχε δοθεί στις αρχές του Μαΐου – έληγε σήμερα.

Με τον νέο νόμο αλλάζει και πάλι το σκηνικό για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Για παράδειγμα, αυξάνονται οι δόσεις των επιβαλλομένων προστίμων από 60 σε 80 ενώ το ύψος τους θα καθορίζεται πλέον τόσο βάσει κοινωνικών όσο και περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και στον νέο νόμο, παραμένει ως «κόκκινη γραμμή» η ημερομηνία – ορόσημο για οποιαδήποτε τακτοποίηση αυθαιρέτου που είναι ο Ιούλιος του 2011.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.