ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι απώλειες του τεχνολογικού κλάδου «εξουδετέρωσαν» τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 21.409 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,03% στις 2.439 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση κατά 0,29% στις 6.247 μονάδες.

Οι μετοχές των Morgan Stanley, Goldman Sachs και JP Morgan έκλεισαν σε θετικό έδαφος, εξαλείφοντας ένα μέρος των σωρευτικών απωλειών των τελευταίων μηνών. Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε ώθηση και από το πακέτο διάσωσης των δύο τραπεζών του Βένετο, εξέλιξη η οποία δίνει προσωρινή «ανάσα» στο προβληματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιταλίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα συμβόλαια WTI ενισχύθηκαν κατά 0,74% στα 43,36 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημείωσαν κέρδη κατά 0,55% στα 45,79 δολάρια. Η τιμή του χρυσού, αντίθετα, κατέγραψε μείωση κατά 0,97% στα 1.244,20 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία του δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,04% έναντι του ευρώ (1,1188 δολάρια) και κατά 0,32% έναντι του γεν (111,62 γεν), ενώ μειώθηκε κατά 0,03% έναντι της στερλίνας (1,2720 δολάρια), ενώ αυξάνεται

Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 389,16 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη κατά 0,29% στις 12.770 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε αύξηση κατά 0,31% στις 7.446 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 20.153 μονάδες και ο δείκτης Topix αυξήθηκε οριακά κατά 0,05% στις 1.612 μονάδες. Στην Κίνα, παράλληλα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη σημείωσε κέρδη κατά 0,60% στις 3.176 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα καταγράφουν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στα ΗΠΑ, καθώς τον Μάιο υποχώρησαν κατά 1,1%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.