ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ότμαρ Ίσινγκ: «Η έξοδος από το ευρώ δεν μπορεί να είναι ταμπού»

Ότμαρ Ίσινγκ: «Η έξοδος από το ευρώ δεν μπορεί να είναι ταμπού»

Εν όψει της 20ής επετείου του ευρώ, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονές του δηλώνει ότι η ιδέα της εξόδου από το κοινό νόμισμα δεν μπορεί πλέον να είναι απαγορευμένη, εάν μία χώρα περιφρονεί τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Ο Ότμαρ Ίσινγκ, ιδρυτικό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel ότι το ευρώ «μπορεί να επιβιώσει μόνο αν όλες οι χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

«Έως τώρα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την έξοδο μίας χώρας από τη νομισματική ένωση – η ένταξη θεωρείται αμετάκλητη, “αιώνια” ας πούμε», είπε ο Ίσινγκ. «Αν οι συγκρούσεις γίνουν ακραίες, λόγω της κακής διαχείρισης μίας χώρας, τότε το θέμα της εξόδου δεν μπορεί πλέον να είναι ταμπού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ίσινγκ ανέδειξε την Ιταλία ως ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, λέγοντας ότι «όχι μόνο παραβιάζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και καμαρώνει για την ηθελημένη παραβίαση των κανόνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.