ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δηλώσεις γάμου, διαζυγίου και θανάτου τέλος από την εφορία

Δηλώσεις γάμου, διαζυγίου και θανάτου τέλος από την εφορία

Το Φορολογικό Μητρώο πλέον θα ενημερώνεται αυτόματα όταν υπάρχουν αλλαγές, όπως γάμος, απόκτηση παιδιού, θάνατος, αλλαγή στα στοιχεία της ταυτότητας, κλπ.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης με το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών και το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, το Φορολογικό Μητρώο θα ενημερώνεται χωρίς την υποβολή δήλωσης.

Ειδικότερα:

• Οι μεταβολές στα στοιχεία φορολογουμένων, που αφορούν τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου, της λύσης αυτού, της σύναψης και της λύσης συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου,

• Οι μεταβολές, που αφορούν στα στοιχεία ταυτότητας των φυσικών προσώπων και αναγράφονται στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών και του αστυνομικού προσωπικού καθώς και

• Τα δελτία των ακυρωμένων και απολεσθέντων ταυτοτήτων, μόνο για φορολογούμενους που ο Α.Φ.Μ. τους έχει ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης.

Για την ασφαλή ταυτοποίηση και εν γένει για την αξιοπιστία των στοιχείων των φορολογουμένων που παρέχονται από τη Φορολογική Διοίκηση στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με τα Μητρώα άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και του έργου της διαλειτουργικότητας, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η ορθή καταχώρηση των στοιχείων των φορολογουμένων στο Φορολογικό Μητρώο.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει καθολικά τέλος στις ουρές και τις διακινήσεις εγγράφων στις δημόσιες υπηρεσίες από τους πολίτες.

Πιερρακάκης: Τελειώνουν οι ουρές στις υπηρεσίες – Θα γίνονται όλα ψηφιακά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει επιτέλους να «μιλήσουν» μεταξύ τους τα συστήματα των υπηρεσιών και να ενημερώνονται αυτόματα, χωρίς την εμπλοκή του πολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.