ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άρχισαν τα αντίποινα: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης «παγώνει» κεφάλαια 440 εκατ. δολ. της JPMorgan στη Ρωσία

Μετά τις δυτικές δεσμεύσεις ρωσικών κεφαλαίων

Άρχισαν τα αντίποινα: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης «παγώνει» κεφάλαια 440 εκατ. δολ. της JPMorgan στη Ρωσία

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Leningrad πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan συνολικού ύψους 439, 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος των προσωρινών μέτρων σε μήνυση που κατέθεσε η ρωσική τράπεζα VTB Bank κατά του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και των θυγατρικών του.

Η VTB έχει ζητήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων επειδή οι κατηγορούμενοι «έκαναν κινήσεις για να αποσύρουν τους πόρους τους» από τη Ρωσία τη στιγμή που η τράπεζα διεκδικεί την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων από τη JPMorgan.

Το δικαστήριο συμφώνησε να παγώσει τα χρήματα στους ρωσικούς λογαριασμούς της JP Morgan, το μερίδιο της στη ρωσική θυγατρική και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σε κάποια από τα εμπορικά της σήματα.

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου.

Το Κρεμλίνο έχει περιορίσει την πρόσβαση των εταιρειών από μη φιλικές χώρες στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.

Η VTB επλήγη από κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου την άνοιξη του 2022 και κυρώσεις της ΕΕ επιβλήθηκαν επίσης εναντίον της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περιορισμοί προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση συναλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων από αυτές τις χώρες με τη ρωσική τράπεζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.