Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να συρρικνωθεί περισσότερο τη φετινή χρονιά απ’ ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2008 – 9, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πίτερ Αλτμάιερ την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι σε μερικούς μήνες ενδέχεται να σημειωθεί συρρίκνωση στην οικονομία άνω του 8%.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι η πορεία της οικονομίας ήταν καλή κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους, προτού η Γερμανία τεθεί σε καραντίνα τον Μάρτιο.

«Αναμένουμε ότι σε συγκεκριμένους μήνες κατά το πρώτο εξάμηνο, η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 8%», δήλωσε.

Νέο «όχι» στο ευρωομόλογο από το Βερολίνο
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι το κατάλληλο εργαλείο, στην βάση και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επαναλαμβάνοντας την πάγια γερμανική θέση κατά της έκδοσης ομολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ένα εργαλείο κατάλληλο ακριβώς για αυτή την κρίση», πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.
Παράλληλα, παρέπεμψε στις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που θα υιοθετήσει η Ε.Ε.