ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: To 30 % των επιχειρήσεων έκανε απολύσεις λόγω πανδημίας

Βρετανία: To 30 % των επιχειρήσεων έκανε απολύσεις λόγω πανδημίας

Περίπου 1 στις 3 επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία απέλυσε εργαζόμενους της εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με την «Έρευνα για την επίδραση της Covid-19 στις επιχειρήσεις», την οποία πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) σε 4.598 επιχειρήσεις, ποσοστό 29% των βρετανικών επιχειρήσεων μείωσε το προσωπικό του προσωρινά.

Οι μεγαλύτερες περικοπές σημειώθηκαν στους τομείς των καταλυμάτων, των υπηρεσιών τροφίμων, των διοικητικών υπηρεσιών, των τεχνών και της διασκέδασης κατά την περίοδο από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 40% του συνόλου των επιχειρήσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Το 47% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι ο τζίρος του ήταν χαμηλότερος από το κανονικό (για την περίοδο 9-22 Μαρτίου) ενώ τζίρο χαμηλότερο κατά 90% ανέφεραν οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι υπηρεσίες τροφίμων, άσχετα από το μέγεθός τους. Οι επιχειρήσεις που φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν ανήκουν στους τομείς επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων, πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε επίσης αύξηση τιμών στα online προϊόντα υψηλής ζήτησης κατά 1,5% για το διάστημα από τις 23 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κυρίως σε σαπούνια χεριών, χαρτί τουαλέτας και άλλα χαρτικά, βιταμίνες, κονσέρβες, καθαριστικά σπιτιού, σάλτσες, ζυμαρικά, γάλα μακράς διάρκειας, τροφές κατοικιδίων κ.α.

Από τις 23 Μαρτίου μειώθηκαν επίσης οι αφίξεις πλοίων στα βρετανικά λιμάνια κατά 12,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι 8 στους 10 ανθρώπους (85,7%) είναι είτε πολύ είτε μετρίως ανήσυχοι ότι οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους μπορεί να προσβληθούν από τον κορονοϊό. Σχεδόν όλοι οι ενήλικες της έρευνας (89,2%) είτε ακύρωσαν είτε ανέβαλαν σχέδια εξαιτίας της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.