ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διαφωνία Τραμπ και Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια: «Αρνητικά» τα θέλει ο Λευκός Οίκος

Διαφωνία Τραμπ και Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια: «Αρνητικά» τα θέλει ο Λευκός Οίκος

Στο ενδεχόμενο υιοθέτησης αρνητικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρθηκε, την Τετάρτη (13/05), ο Ντόναλντ Τραμπ και τάχθηκε υπέρ αυτής της πολιτικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε, την Τετάρτη την υποστήριξή του ως προς την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τους κυβερνήτες Νταγκ Μπάργκαμ και Τζάερεντ Πόλις, ο Τραμπ δήλωσε ότι διαφώνησε με τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Πάουελ είχε μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, στην Ουάσιγκτον, και αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν εξετάζει μια τέτοια προσαρμογή στο επιτόκιο, το οποίο είναι -επί του παρόντος- στο 0,25%.

Ο Πάουελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, υποστήριξε χαρακτηριστικά το εξής:

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν οπαδοί αυτής της πολιτικής, αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι που εξετάζουμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή εργαλειοθήκη και αυτή θα χρησιμοποιούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει την άποψή του για το θέμα μέσω του Twitter και την Τρίτη (12/05), τονίζοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.