Έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk

Έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk

Μία ιδιαίτερα υψηλή θέση σε μία εντυπωσιακή λίστα λαμβάνει ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, που κατατάχθηκε 7ος στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, καθώς είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 6,1 δισ. δολάρια σε μόλις μία ημέρα.

Ο Elon Musk είναι πλέον ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την ξεπερνώντας τον Warren Buffett ή τους Larry Ellison και ο Sergey Brin σύμφωνα με το Bloomberg. Η περιουσία του επικεφαλής της Tesla αυξήθηκε κατά 6,1 δισ. δολάρια την Παρασκευή σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθώς οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 11%. Ετσι, ο Musk είναι σήμερα ο 7ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο 49χρονος ελέγχει περίπου το 25% των μετοχών της Tesla και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι από την περιουσία των 70,5 δισ. δολαρίων που διαθέτει. Εχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών της Space-X που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν γνωρίσει άνοδο 269% φέτος, κάνοντας τον Musk τον πλουσιότερο CEO στις ΗΠΑ.

Ο Warren Buffett, από την άλλη, την προηγούμενη εβδομάδα δώρισε 2,9 δισ. δολ. σε μετοχές του ομίλου Berkshire Hathaway σε φιλανθρωπίες. Από το 2006 έχει δωρίσει πάνω από 37 δισ. δολ. σε μετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι μεγάλοι χαμένοι

Οι επενδυτές που στοιχημάτισαν εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla έχουν χάσει 18 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους, συμπεριλαμβανομένης απώλειας 4 δισ. δολαρίων μόνο τον Ιούλιο, με τη μετοχή να έχει ενισχυθεί περισσότερο από 16%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια ανάλυση, από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων S3 Partners, έδειξε επίσης ότι η δολαριακή αξία των μετοχών της Tesla που έχουν πουληθεί σε short θέσεις έφτασε πρόσφατα τα 19,95 δισ. δολάρια, με τη μετοχή να ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη που θα υπερβεί το ορόσημο των 20 δισ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.