ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η πόλη που έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως

Πρόσθεσε άλλους 33 δισεκατομμυριούχους στο δυναμικό του τον τελευταίο χρόνο και μετρά πλέον 100!

Αυτή είναι η πόλη που έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes, το Πεκίνο αναδείχθηκε ως η πόλη που έχει πια τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Ειδικότερα, το Πεκίνο πρόσθεσε άλλους 33 δισεκατομμυριούχους στο δυναμικό του τον τελευταίο χρόνο και μετρά πλέον 100, κερδίζοντας στα σημεία τη Νέα Υόρκη, που αριθμεί 99 και κατείχε τα σκήπτρα τα τελευταία 7 χρόνια.

Το Forbes αποδίδει στη γρήγορη αντίδραση της Κίνας στην πανδημία του κορωνοϊού το γεγονός ότι βγήκε γρήγορα από την οικονομική κρίση, την ίδια ώρα που οι εταιρίες τεχνολογίας και τα χρηματιστήριά της συνέβαλαν πολύ στην πρωτιά.

Το Πεκίνο στεγάζει σήμερα περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός πλούτος ωστόσο των νεοϋορκέζων κροίσων (58 δισ. δολάρια) παραμένει μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των Κινέζων.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1380039231964348416

Ο πλουσιότερος κάτοικος της κινεζικής πρωτεύουσας είναι ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής του TikTok και γενικός διευθυντής της μητρικής εταιρίας ByteDance, με περιουσία στα 35,6 δισ. δολαρίων. Ο πλουσιότερος Νεοϋορκέζος παραμένει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, με περιουσία 59 δισ. δολαρίων.

Η Κίνα, που περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, πρόσθεσε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, υποδεχόμενη άλλους 210. Η Κίνα έχει πλέον 698 δισεκατομμυριούχους και πλησιάζει την πρωτοπόρο Αμερική με τους 724 μεγιστάνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τους νέους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, το Forbes μας λέει ότι φέτος είχαμε άλλους 493, έναν καινούριο δισεκατομμυριούχο ανά 17 ώρες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.