Μ.Ντράγκι: Ακόμη 40 δισ. ευρώ για την στήριξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων

Η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 11,8%

Μ.Ντράγκι: Ακόμη 40 δισ. ευρώ για την στήριξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων

H κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προχώρησε στην αύξηση του δημόσιου ελλείμματος κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που πληγήκαν από τον κορωνοϊό.

Οι συγκεκριμένοι πόροι, όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη της οικονομίας, μέχρι τα τέλη του έτους. Φέτος, στην Ιταλία η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 11,8%, λόγω της ουσιαστικής κρατικής στήριξης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις. Το 2022 η σχέση ελλείμματος/AΕΠ αναμένεται να περιορισθεί στο 5,9%.

Πάνω από το 50% των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκαν σήμερα, θα διατεθούν υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών με δελτία παροχής υπηρεσιών και για βοήθειες στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αναμένεται να παραταθεί η ισχύς της οικονομικής στήριξης των εποχικών εργαζομένων, αλλά και των νέων, με την παροχή στεγαστικών δανείων με χαμηλά επιτόκια για την αγορά πρώτης κατοικίας.

«Πρόκειται για ένα θετικό σοκ, στα πλαίσια ενός νέου σχεδίου δημοσίων επενδύσεων, με ουσιαστικά κίνητρα και για τις επενδύσεις και πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.