Συμμετοχή της Τουρκίας στο «φαραωνικών» διαστάσεων αιγυπτιακό έργο παράκαμψης του Σουέζ βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ!

Συμμετοχή της Τουρκίας στο «φαραωνικών» διαστάσεων αιγυπτιακό έργο παράκαμψης του Σουέζ βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ!

Τη συμμέτοχη της Τουρκίας στο μεγάλο «φαραωνικών» διαστάσεων έργο της Αιγύπτου για την παράκαμψη του Σουέζ και τη διασύνδεση με 9 ακόμη αφρικανικές χώρες σχεδιάζει η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Arab News οι μεγάλες οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Αίγυπτο αλλά και το ατύχημα με τοπ σκάφος μεταφοράς κοντέινερ Ever Given στο Σουέζ, το Κάιρο έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός τεράστιου σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο θα είναι η κύρια εναλλακτική διαδρομή για το Σουέζ, μια γραμμή η οποία θα συνδέει την Αίγυπτο με ακόμη 9 αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με την Arab News, η Αίγυπτος θα κατασκευάσει έναν σιδηρόδρομο μήκους άνω των 450 χιλιομέτρων που θα επιτρέψει τη μεταφορά αγαθών στο Σουδάν και τα λιμάνια που έχει στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κατά την επίσκεψή του στο Σουδάν στα μέσα Απριλίου, ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών Kamel Al-Wazir ανέφερε ότι το έργο θα κοστίσει 254,6 έως 318,7 εκατ. δολάρια. Ταυτόχρονα η Αίγυπτος σχεδιάζει ένα μεγάλο έργο υποδομής που θα συνδέει τη χώρα με εννέα αφρικανικά κράτη. Και πάλι, σε αυτό το έργο που ανακοίνωσε επισης ο Al Wazir τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει την ανάπτυξη οδικών και σιδηροδρομικών συστημάτων.

Δήλωσε επίσης ότι η Αίγυπτος εργάζεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα επιτρέψει τη δημιουργία 13 λιμένων και ενός κέντρου επιμελητείας και εφοδιασμού.

Κατά συνέπεια, 35 έργα αξίας 953 εκατ. δολαρίων θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος πολλών έργων υποδομής και μεταφοράς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο, «έμπειροι Τούρκοι εργολάβοι σε αυτόν τον τομέα μπορούν εύκολα να εμπλακούν στις κατασκευές που σχεδιάζει η Αίγυπτος.

Παράλληλα μπορεί να είναι δυνατόν για την Τουρκία και την Αίγυπτο να πραγματοποιήσουν κοινές επενδύσεις σε τρίτες χώρες στην Αφρική στο πλαίσιο αυτών των έργων.»

Και συνεχίζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τις αιγυπτιακές επενδύσεις σε άλλες γραμμές μεταφοράς ενέργειας, μπορεί επίσης να θεωρηθεί ότι η σύγκλιση μπορεί να δώσει στην Τουρκία ευκαιρίες σε πολλές νέες περιοχές.

Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος προς την κατεύθυνση του περιφερειακού ενεργειακού κέντρου εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα με διάφορα έργα υποδομής. Η Αίγυπτος, η οποία έχει κατασκευάσει μονάδες ανανεώσιμης ενέργειας και φυσικού αερίου για το σκοπό αυτό, κατασκευάζει επίσης πυρηνικό σταθμό στην πόλη Dabaa στις ακτές της Μεσογείου.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, υπάρχει μια ευκαιρία για την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο συνεργασίας με την Αίγυπτο με πιθανές νέες πρωτοβουλίες μετά τη βελτίωση των σχέσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.