ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διεθνείς οικονομικοί οίκοι: «Ο Τ.Μπάιντεν έκανε τεμπέληδες τους Αμερικανούς – Προτιμούν επιδόματα παρά να βρουν δουλειά»

Διεθνείς οικονομικοί οίκοι: «Ο Τ.Μπάιντεν έκανε τεμπέληδες τους Αμερικανούς – Προτιμούν επιδόματα παρά να βρουν δουλειά»

Στο γεγονός πως οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δουλέψουν λόγω της οικονομικής πολιτικής Biden, στέκεται η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ νωρίτερα ήδη είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για πτώση της ανάπτυξης της χώρας.

Φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά οι λόγοι του Ν.Τραμπ περί «σοσιαλιστή» Τ.Μπάιντεν βγαίνουν αληθινές.


Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί δημοσιολόγοι προεκλογικά ανάλωσαν ώρες επί ωρών τηλεοπτικού χρόνου για να αναλύουν εάν ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο αριστερός από τον Σάντερς – όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε ότι ο Μπάιντεν «μετατρέπει τις ΗΠΑ σε σοσιαλιστική χώρα» και η πολιτική που ακολουθεί είναι «σαν εκείνη του Μπέρνι Σάντερς με στεροειδή».

Όταν ακόμη και η Goldman Sachs, η οποία είθισται να ευθυγραμμίζεται με τον Λευκό Οίκο, μιλά για ευθύνες της αμερικανικής κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, μάλλον είναι ώρα να αλλάξει το «αφήγημα».

Σύμφωνα με report της τράπεζας, διαπιστώνεται αδυναμία στη δημιουργία θέσεων εργασίας και, ταυτόχρονα, αύξηση μισθών, με την ανεργία στις ΗΠΑ να έχει «κολλήσει» στο 6,1%.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που υφίστανται σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και είναι, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα των γενναίων μεταβιβαστικών πληρωμών και επιδομάτων που παρέχει ο Λευκός Οίκος».

Με άλλα λόγια, ο κύριος λόγος που η ανεργία δεν πέφτει είναι ότι η ζήτηση για «χέρια» ανέκαμψε γρήγορα, όπως υποδηλώνεται από ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης ενώ πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν εκτός ηθελημένα λόγω των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνουν.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως, εάν όσοι έχασαν τη δουλειά τους από την έναρξη της πανδημίας αρχίσουν να αναζητούν εργασία, η αναλογία των ατόμων που αναζητούν εργασία προς τα «ανοίγματα» θα ήταν 1,7 – αντιστοιχεί σε ανεργία 5,8%.

«Τα γενναία επιδόματα έχουν εντείνει τις πιέσεις στους μισθούς ειδικά των χαμηλά αμειβόμενων, των οποίων οι κατώτατες αποδοχές έχουν σημειώσει αύξηση 21% από το φθινόπωρο του 2020».

Ως αποτέλεσμα, «η αναλογία των ανέργων με τις νέες θέσεις εργασίας έχει πέσει».

Kαταστροφή ΜμΕ

Στο μεταξύ, στην έρευνα της Goldman Sachs πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως τα επιδόματα και η συνακόλουθη μη κάλυψη της προσφοράς εργασίας έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις επιχειρήσεις, που είτε δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων είτε απλώς δεν βρίσκουν υπαλλήλους.

Με άλλα λόγια, ο Biden κατέστησε σχεδόν αδύνατες τις προσλήψεις από μικρές επιχειρήσεις, που πρέπει να ανταγωνιστούν γίγαντες όπως η McDonalds και η Amazon, οι οποίες προσφέρουν επίδομα προσλήψεις 500 δολ.

Εάν αυτά είναι κακά νέα, υπάρχουν όμως και χειρότερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

«Tα αντικίνητρα αναζήτησης εργασίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ». Και κάπως έτσι καταστρέφονται πολλές ΜΜΕ στις ΗΠΑ, που όμως αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με “κεντρώους και μετριοπαθείς”, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, κοινοβουλευτικούς και των δύο κομμάτων εντός της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη φορολογική του πρωτοβουλία που, όπως τονίζει, θα αντιμετωπίσει ανισότητες στην κοινωνία των ΗΠΑ, θα ενισχύσει την οικονομία και θα αναδομήσει τις υποδομές της χώρας.

Κεντρώοι Δημοκρατικοί όπως ο γερουσιαστής από την Βιρτζίνια Joe Manchin έχουν δηλώσει ότι η πρόταση Μπάιντεν “πηγαίνει πέραν του δέοντος”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.