ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Η Fitch υποβάθμισε την προοπτική της οικονομίας της χώρας! – «Η προθεσμία για το όριο του χρέους πλησιάζει γρήγορα»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει «λευκή επιταγή» να ξοδεύει όσο θέλει στον πόλεμο της Ουκρανίας και σε επιδόματα

ΗΠΑ: Η Fitch υποβάθμισε την προοπτική της οικονομίας της χώρας! – «Η προθεσμία για το όριο του χρέους πλησιάζει γρήγορα»

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών μετά την 1η Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο το προσεχές διάστημα.

Η απόφαση «αντανακλά τις πολιτικές εντάσεις που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος» που θα δινόταν «με την αύξηση ή την αναστολή της ισχύος του ορίου χρέους» του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς «η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα», εξήγησε ο Φιτς.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν πλέον την Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζουν τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους από το Κογκρέσο, απαραίτητη για να αποτραπεί ο κίνδυνος κήρυξης άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών από το δημόσιο την 1η Ιουνίου, η οποία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Εν ολίγοις, αυτό που θέλει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι να μπορεί να συνεχίσει να τυπώνει αφειδώς χρήμα ώστε να χρηματοδοτεί τους Ουκρανούς στον πόλεμο και να μπορεί να πληρώνει και να συντηρεί την επιδοματική της πολιτική στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πολιτική των επιδομάτων για την υποτιθέμενη στήριξη των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων είναι η βάση της πολιτικής των Δημοκρατικών εδώ και δεκαετίες.

Χωρίς αυτή την επιδοματική πολιτική οι Δημοκρατικοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024.

Επίσης, η μη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία θα οδηγούσε άμεσα το Κίεβο σε ολοκληρωτική ήττα. Κάτι τέτοιο θα ήταν επίσης οδυνηρό για την κυβέρνηση Μπάιντεν ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.