ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Τζόνσον: «Να γίνεται η μεταφορά των σιτηρών μέσω του Δούναβη»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε σε βουλευτές ότι υπάρχουν λύσεις που δεν περιελάμβαναν την παρουσία βρετανικών ή άλλων πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Μ.Τζόνσον: «Να γίνεται η μεταφορά των σιτηρών μέσω του Δούναβη»

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές διαδρομές για την ανάκτηση σιτηρών που έχουν κολλήσει στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, θα μπορούσε να είναι και ο ποταμός Δούναβης, εάν δεν μπορούν να μετακινηθούν μέσω των Στενών του Βοσπόρου στην Τουρκία.

«Οι Τούρκοι είναι απολύτως απαραίτητοι για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν… Εξαρτάται από τη συμφωνία των Ρώσων να αφήσουν αυτά τα σιτηρά να βγουν από την χώρα», είπε ο Τζόνσον μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Θα πρέπει όλο και περισσότερο να αναζητούμε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς αυτών των σιτηρών από την Ουκρανία, εάν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη θαλάσσια οδό, εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βόσπορο».

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε ένα φορτηγό πλοίο με ρωσική σημαία στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας και ερευνά έναν ουκρανικό ισχυρισμό ότι μετέφερε κλεμμένα σιτηρά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε σε βουλευτές ότι υπάρχουν λύσεις που δεν περιελάμβαναν την παρουσία βρετανικών ή άλλων πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αυτό που εξετάζουμε επίσης είναι η δυνατότητα χρήσης του ποταμού, χρησιμοποιώντας τον Δούναβη συγκεκριμένα, (ή) χρησιμοποιώντας τους σιδηρόδρομους, για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα σιτηρά σε μικρότερες ποσότητες από ό,τι θα μπορούμε να κάνουμε με μια γιγαντιαία νηοπομπή μέσω της… Μαύρης Θάλασσας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.