ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό: Ξεπέρασε τα 2.200 δολάρια η ουγγιά

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό: Ξεπέρασε τα 2.200 δολάρια η ουγγιά

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, καθώς ξεπέρασε τα 2.220 δολάρια η ουγγιά.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν σημαντική άνοδο και το δολάριο υποχώρησε αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά το 2024 παρά τον επίμονο πληθωρισμό.

Αυτή η άνοδος της τιμής του χρυσού ενθαρρύνθηκε από ένα εξασθενημένο δολάριο, το οποίο καθιστά πιο ελκυστικό αυτό το πολύτιμο μέταλλο ως καταφύγιο σε ένα πλαίσιο όξυνσης των γεωπολιτικών κινδύνων, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι μειώσεις των επιτοκίων ευνοούν επίσης το κίτρινο μέταλλο, το οποίο δεν δημιουργεί έσοδα, καθώς καθιστούν τις άλλες τοποθετήσεις λιγότερο ελκυστικές.

Η χρηματοοικονομικός όμιλος Macquarie έχει προβλέψει ότι οι τιμές του χρυσού θα σημειώσουν νέα υψηλά επίπεδα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι φυσικές αγορές χρυσού έδωσαν ώθηση στις τιμές, όμως οι αναλυτές της Macquarie απέδωσαν την πρόσφατη άνοδο των τιμών σε «σημαντικές αγορές προθεσμιακών συμβολαίων».

«Οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες έχουν αγοράσει ιστορικά επίπεδα χρυσού τα τελευταία δύο χρόνια, συνεχίζουν να είναι ισχυροί αγοραστές και το 2024», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού για τις Κεντρικές Τράπεζες, Shaokai Fan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αγορές αυτές έχουν ενισχύσει τις τιμές του χρυσού παρά τα υψηλά επιτόκια και το ισχυρό δολάριο, δήλωσαν παρατηρητές της αγοράς στο CNBC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.