ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Η αμερικανική οικονομία είναι ένα μπαλόνι που έσκασε»

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να δουλεύει σκληρά για ψεύτικα χρήματα»

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Η αμερικανική οικονομία είναι ένα μπαλόνι που έσκασε»

«Με φουσκωμένο μπαλόνι που έσκασε» παρομοιάζει την αμερικανική οικονομία ο πολυεκατομμυριούχος και διάσημος οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι ενώ πρόσθεσε πως το χρηματοοικονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «κομμουνιστικό» και «εγκληματικό».

Παράλληλα, ο συγγραφέας είπε πως το δολάριο είναι εκφυλισμένο νόμισμα, πλέον αναξιόπιστο, και γι’ αυτό «προωθεί τον χρυσό, το ασήμι και το Bitcoin».

“Το νομισματικό μας σύστημα είναι προσβλητικό, και ακόμη δεν διδάσκουμε τίποτα για τα χρήματα.
Δεν μπορώ να το πιστέψω.

(…) Θα πρέπει να αρχίσουμε να μετασχηματιζόμαστε, όχι απλά να εκπαιδευόμαστε.”

Σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, αυτή η μεταμόρφωση περιλαμβάνει την υπέρβαση του απλού “πήγαινε στο σχολείο και βρες δουλειά” γιατί το σχολείο δεν διδάσκει αρκετά για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες, γι’ αυτό και “οι φτωχοί δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αληθινών χρημάτων και ψεύτικων χρημάτων.”

“Το εκπαιδευτικό σύστημα μας έχει μάθει να δουλεύουμε σκληρά για ψεύτικα χρήματα: πήγαινε στο σχολείο, βρες δουλειά, δούλεψε σκληρά, αποταμίευσε χρήματα, μη σωρεύεις χρέη και επένδυσε στο χρηματιστήριο.

Ανησυχώ τόσο γι’ αυτό που συμβαίνει στα σχολικά μας συστήματα. Δεν αρκεί απλά να πάρεις έναν φτωχό άνθρωπο και να του δώσεις χρήματα.  Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να μετασχηματιζόμαστε.”

Φουσκώνοντας το μπαλόνι

Όπως επεσήμανε o Κiyosaki, η κυβέρνηση “μετέτρεψε την οικονομία σε ένα τεράστιο φουσκωμένο μπαλόνι. 

Βλέπετε εκεί πίσω το μπαλόνι, αυτό είναι το μπαλόνι που φουσκώνουν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, και αυτή η μικρή αερολέσχη είμαστε εμείς που κρεμόμαστε κάτω από αυτό το μπαλόνι.

Έτσι έχουν φουσκώσει όλα αυτά τα ψεύτικα χρήματα στο σύστημα (…), και θα βρεθούμε μοιραία σε οικονομική κατάθλιψη από το 2007.

“Και αντί να το αφήσουν να καταρρεύσει, συνέχισαν να παράγουν χρήματα και να μειώνουν τα επιτόκια, να τα αυξάνουν μετά, και όλα αυτά.

Αλλά τώρα το μπαλόνι σκάει, οπότε εκεί είναι, το μπαλόνι κατεβαίνει και προσπαθούν να το ξαναφουσκώσουν εκτυπώνοντας χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως εναλλακτική λύση, ο Κιγοσάκι προτείνει εδώ και καιρό την επένδυση σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin, τα οποία προτιμά έναντι των χαρτονομισμάτων και των μετοχών επειδή δεν μπορούν να εκτυπωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.