ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξετάζονται νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε Ακρόπολη – Πνύκα – Καλλιμάρμαρο

Χώροι που διαθέτουν «φωτισμό ασφαλείας» και «φωτισμό ανάδειξης»

Εξετάζονται νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε Ακρόπολη – Πνύκα – Καλλιμάρμαρο

Όλες οι πρωτεύουσες του κόσμου έχουν μπει στη διαδικασία να αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για τον χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Το Παρίσι, για παράδειγμα, αποφάσισε να σβήνει μία ώρα νωρίτερα από τι συνηθισμένο τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου εξοικονόμησης της ενέργειας, ενώ στο Βερολίνο ο φωτισμός στον Καθεδρικό Ναό και τη Στήλη της Νίκης σβήνουν το βράδυ.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, έχει συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συζητηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας. Επί τάπητος βρίσκονται μνημεία και ο φωτισμός τους, με το υπουργείο να ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίας να καταγράψει τους χώρος που διαθέτουν είτε τον συνήθη «φωτισμό ασφαλείας», είτε τον «φωτισμό ανάδειξης».

«Φωτεινό ανάδειξης» διαθέτουν Ακρόπολη, ο Ναός του Ηφαίστου, η Πύλη του Αδριανού, ο Πύργος των Ανέμων, το Μνημείο του Φιλοπάππου, η Πνύκα και το Καλλιμάρμαρο,  ενώ φωτισμό ασφαλείας οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, όπως και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ο νέος σχεδιασμός γίνεται στη βάση της εξοικονόμησης ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.