Ένα από τα υποτονικότερα Σαββατόβραδα έζησε η Μύκονος εν μέσω τουριστικής περιόδου, με τα νέα μέτρα να προκαλούν παγωμάρα, καθώς το νησί έφτασε από την πρωτιά στους εμβολιασμούς (άνω του 85%) έφτασε στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κατά 41,43% που όμως έχει ξεκινήσει τις μαζικές ακυρώσεις ενώ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να βάλει την Πάρο στο ίδιο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι έως και τις 26/7 υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες (01:00-06:00), ενώ η διασκέδαση γίνεται στα… μουγκά, καθώς δεν επιτρέπεται η μουσική στα μαγαζιά.

">

Παράλληλα, τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Το lockdown έχει σοκάρει τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, καθώς ήδη άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ τουριστικά γραφεία από το εξωτερικό ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί

Το κύμα των ακυρώσεων που σχηματίστηκε όλο και θα μεγαλώνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα αφού τα email σε ξενοδοχεία, beach club και εστιατόρια πέφτουν σαν τη βροχή.

Ήδη στο νησί γίνεται λόγος για χιλιάδες canselations σε κρατήσεις από το εξωτερικό για τα ξενοδοχεία και τις βίλες, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και επιχειρηματίες δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ της χθεσινής μέρας.