ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρύθμιση 120 δόσεων για τους πληγέντες από την πανδημία – Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Δείτε αναλυτικά

Ρύθμιση 120 δόσεων για τους πληγέντες από την πανδημία – Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Μια ακόμη ευκαιρία να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων έχουν οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την επανένταξη πληττόμενων φορολογούμενων στις 100 και 120 δόσεις με δυο προϋποθέσεις:

  • Την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα myBusinessSupport
  • Την καταβολή των δόσεων του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τη δόση του Οκτωβρίου.

Η αναβίωση των 100 και 120 δόσεων αφορά τους οφειλέτες που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων την περίοδο της πανδημίας και συγκεκριμένα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, την ευκαιρία να ξανακερδίσουν τις παλιές 100 και 120 δόσεις για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία έχουν οι εξής οφειλέτες:

  1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
  2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».
  6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

Τρίμηνη επέκταση του προγράμματος Γέφυρα

Με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται για τρεις μήνες η κρατική επιδότηση για δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρα 1.

Για τα ενήμερα δάνεια, το ποσοστό της κρατικής επιδότησης της μηνιαίας δόσης για επιπλέον 3 μήνες διαμορφώνεται στο 40%.

Για τα δάνεια σε καθυστέρηση, αλλά μη καταγγελμένα (συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ρυθμιστεί), το ποσοστό της κρατικής επιδότησης για την τρίμηνη διαμορφώνεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την τρίτη κατηγορία δανείων, που είναι τα καταγγελμένα, το ποσοστό της κρατικής επιδότησης ανά μήνα για το τρίμηνο διαμορφώνεται στο 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.