ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΔΝΤ: “Δεν θα υποχωρήσουμε στα εργασιακά”

ΔΝΤ: “Δεν θα υποχωρήσουμε στα εργασιακά”

Δεν θα υπάρξει υποχώρηση της τρόικας στα εργασιακά και η έκθεσή της για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και όταν επέλθει συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους ξεκαθάρισε πριν λίγο από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις.

«Έχουμε την ελπίδα ότι η έκθεση θα συνταχθεί το συντομότερων δυνατόν, αλλά αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα θέματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο Ράις έδωσε να εννοηθεί ότι μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στην οποία μετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ οι εκκρεμότητες παραμένουν καθώς τόνισε πως τόσο τα ζητήματα χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος όσο και το θέμα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους παραμένουν υπό συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως το Ταμείο τάσσεται υπέρ του να δοθεί στην Ελλάδα πρόσθετος χρόνος για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως για το Ταμείο προέχει η διασφάλιση της χρηματοδότησης του προγράμματος και η μείωση του χρέους.

«Το ΔΝΤ παρέχει δάνεια στην Ελλάδα με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο» ξεκαθάρισε ο Ράις, ο οποίος ερωτηθείς για τους πιθανούς τρόπους μείωσης του δανειακού βάρους της Ελλάδας τόνισε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι μείωσης του χρέους και ότι υπό προϋποθέσεις η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι εάν από αυτούς εφόσον υλοποιηθεί με τροπο που θα φέρει αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη στο θέμα των εργασιακών αλλαγών και για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού ο κ. Ράις είπε πως η τρόικα έχει δεσμευθεί να επαναφέρει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά και να εμπεδώσει την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης. Όπως ξεκαθάρισε τις εργασιακές αλλαγές δεν της ζητά μόνο το ΔΝΤ. Για το θέμα δε του κυβερνητικού συνασπισμού είπε πως αυτό αφορά την ίδια την Κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την «Λίστα Λαγκάρντ» αρνήθηκε να προβεί σε ειδικό σχολιασμό και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας λέγοντας πως όταν διαδραματίστηκαν τα σχετικά γεγονότα η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε αναλάβει καθήκοντα στο ΔΝΤ. Ο κ. Ράις δεν σχολίασε και το πώς αισθάνεται η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα με την «Λίστα Λαγκάρντ» και αρκέσθηκε να δηλώσει πως τα φορολογικά βάρη στη χώρα θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.