ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουσουρούλης: “Η μελέτη αξιοποίησης των λιμανιών από το ΤΑΙΠΕΔ έτοιμη μέχρι τον Φεβρουάριο”

Μουσουρούλης: “Η μελέτη αξιοποίησης των λιμανιών από το ΤΑΙΠΕΔ έτοιμη μέχρι τον Φεβρουάριο”

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 τo TAIΠΕΔ θα έχει εκπονήσει μελέτη αξιοποίησης των λιμανιών και αξιολόγησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς το κρίσιμο  θέμα της παραχώρησης των λιμένων  ΟΛΠ και ΟΛΘ απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και είναι στα άμεσες προτεραιότητές της.

«Υπάρχουν πολλοί τύποι παραχωρήσεων, πάνω από 10 τύποι. Η παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λιμανιών, η ενοικίαση του δικαιώματος εκμετάλλευσης μίας δραστηριότητας γίνεται κυρίως έναντι ανταλλάγματος και συμφωνημένο επενδυτικό σχέδιο.

Το αντάλλαγμα εάν καταβάλλεται με μηναίο  μίσθωμα ή  άμεση  καταβολή όλου του ποσού εξαρτάται από τη συμφωνία» επεσήμανε ο  υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης και προσέθεσε:

«Αλλάζουν τα δεδομένα. Η Ευρώπη μόλις χθες αποφάσισε να αναθεωρήσει τη στρατηγική της για τους λιμένες. Αυτά δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Θα γίνει  προσπάθεια να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα λιμάνια.

Στο υπουργείο  το πολιτικό προσωπικό δεν έχει να φοβάται τίποτα.» και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα προηγείται του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Πάνω στο νομικό αυτό πλαίσιο θα βασιστούμε. Μην νομίζετε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για όλα τα λιμάνια» και κατέληξε:

«Όπου δεν καταστεί δυνατή η προσέλκυση επενδυτή τις εμπορικές δραστηριότητες θα τις διασφαλίζουν οι διοικητικές αρχές του κάθε λιμανιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.