ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους μεγάλης πολυεθνικής τροφίμων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους μεγάλης πολυεθνικής τροφίμων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την απόφαση της εταιρείας UNILEVER, η οποία αθέτησε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί και το σχετικό κείμενο συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης που προέβλεπε τη μεταφορά των μαργαρινών και μηχανημάτων μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό, από το εργοστάσιο του Ρέντη στην ΕΛΑΪΣ, στην Πειραιώς.

Οπως τονίζει η ΓΣΕΕ, αντί αυτών, «η UNILEVER μιλάει στην ουσία τώρα για αλλαγή πολιτικής και πλεύσης από το νέο αγοραστή και προχωρά σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την παραγωγική παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των εργαζομένων».

Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας και του σωματείου των εργαζομένων απαιτεί από την επιχείρηση να λάβει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων.

Tην ανησυχία της έχει εκφράσει και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στην επιχείρηση ΕΛΑΪΣ.

Από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις των εργαζομένων με στελέχη της επιχείρησης δεν προέκυψε κάποια χειροπιαστή εξέλιξη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΧΒΕ:

«Το 2018, η UNILEVER ήρθε σε συμφωνία πώλησης μαργαρινών και λαδιών (ΕΛΑΪΣ) στην UPFIELDS συμφερόντων γνωστού αμερικάνικου fund ΚΚR.

Στην όλη διαδικασία και στις προκαταρκτικές ενέργειες για την πραγματοποίηση της πώλησης, η Διοίκηση της UNILEVER δεσμευόταν ότι θα επενδύσει άμεσα 6 εκατ. ευρώ στην ΕΛΑΪΣ, στο εργοστάσιο της Πειραιώς και ζητούσε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν καθώς, όπως έλεγαν δεν είχαν σκοπό να κλείσουν το εργοστάσιο της Πειραιώς, αλλά να το αναβαθμίσουν.

Συγχρόνως ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης της UNILEVER, υπογράφτηκε κείμενο συμφωνίας που προέβλεπε τη μεταφορά των μαργαρινών και μηχανημάτων, μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό, από το εργοστάσιο του Ρέντη στην ΕΛΑΪΣ, στην Πειραιώς, και η Εταιρεία δεσμευόταν για την υλοποίηση της συμφωνίας, ότι δηλαδή θα επενδύσει και θα αναπτύξει το εργοστάσιο.

Από τα 6 εκατ. ευρώ που έπρεπε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της να επενδύσει η UNILEVER στην Πειραιώς, δεν επενδύθηκε ούτε ευρώ.

Συγχρόνως η UPFIELDS, αντί να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να μεταφέρει μαργαρίνες, μηχανές και εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Πειραιώς, μετέφερε βασικές δραστηριότητες (π.χ. παραγωγή μαργαρίνης) στο εξωτερικό και τις μηχανές στις αποθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δίνει έτσι την εικόνα της επιχείρησης που θέλει να υποβαθμίσει την παραγωγική της παρουσία στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.