ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οινοπαραγωγοί βόρειας Ελλάδας: Ανησυχία για τον όρο «Μακεδονικά» στα κρασιά των Σκοπίων

Οινοπαραγωγοί βόρειας Ελλάδας: Ανησυχία για τον όρο «Μακεδονικά» στα κρασιά των Σκοπίων

Την ανησυχία τους για την χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονικά» στα κρασιά της γειτονικής χώρας έθεσαν δύο οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, ο Ευάγγελος Γεροβασίλείου και ο Άγγελος Ιατρίδης του Κτήματος Άλφα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια συνάντησης επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Κρατώντας στα χέρια φωτογραφίες από την μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Γερμανία την «Prowein» ο κ. Γεροβασιλείου έθεσε το ζήτημα στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ετικέτες των κρασιών της Μακεδονίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεροβασιλείου εδώ και οχτώ χρόνια οι οινοπαραγωγοί από την Μακεδονία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στην μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Γερμανία. Οι γείτονες έχουν ένα μεγάλο περίπτερο στην είσοδο της έκθεσης και στο περίπτερο τους ανέγραφαν μόνο τη φράση «Κρασιά Μακεδονίας». Από φέτος και μετά από αντιδράσεις πρόσθεσαν και ένα Ν (North -Βόρεια) με πολύ μικρότερη γραμματοσειρά είπε ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός κατέγραψε στις ενστάσεις των οινοπαραγωγών, καλώντας όλους τους επιχειρηματίες να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και να ενημερώνουν την ελληνική πολιτεία κάθε φορά που εντοπίζουν περιπτώσεις όπου δεν εφαρμόζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε στο τραπέζι το μέγεθος των γραμμάτων και ο τρόπος αναγραφής των εμπορικών σημάτων της Βόρειας Μακεδονίας στις ετικέτες των προϊόντων τους.

Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους οινοπαραγωγούς ο κ. Γεροβασιλείου μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ότι διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό. «Ούτε διαμαρτυρήθηκα στον πρωθυπουργό, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό συνέβη. Εγώ είχα μαζί μου κάποιες φωτογραφίες και προσπέκτους από την έκθεση Prowein και το περίπτερο με κρασιά της γειτονικής χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έδωσα στον πρωθυπουργό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η χώρα μας στις μελλοντικές συναντήσεις των επιτροπών που θα αποσαφηνίσουν μελλοντικά τις λεπτομέρειες για την ονομασία προϊόντων -όπως τα κρασιά- στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήθελα να βοηθήσω τον πρωθυπουργό, όχι να διαμαρτυρηθώ, ίσα ίσα τον ευχαρίστησα που μας κάλεσε, πρώτη φορά μας καλούν προσωπικά ως επιχειρηματίες και όχι μόνο τα συνδικαλιστικά μας όργανα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.