ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πτώση άνω του 10% στην ελληνική οινοπαραγωγή

Πτώση άνω του 10% στην ελληνική οινοπαραγωγή

Πτώση που ξεπερνά το 10% καταγράφει η ελληνική οινοπαραγωγή το 2019, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τα στοιχεία της πρώτης εκτίμησης, που ανακοινώθηκαν στην Κομισιόν, εμφανίζουν την παραγωγή του 2019 μειωμένη κατά 10,18% σε συνολικό επίπεδο και ανεξαρτήτως κατηγορίας οίνου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με το μέσο όρο πενταετίας, καθώς για φέτος η παραγωγή εμφανίζεται συρρικνωμένη κατά 19,86%.

Μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στους οίνους χωρίς ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς για το 2019 η παραγωγή ανήλθε σε 1.185,45 χιλιόλιτρα έναντι 1.510,3 το 2018, με την συνολική μείωση να ανέρχεται στο 21,51%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, «η σύγκριση μέσων όρων του 2000 και του 2019, καταδεικνύει τη δραματική μείωση της οινοπαραγωγής κατά 34,63%, γεγονός που αποδίδεται στη δραματική μείωση των εκτάσεων αμπελοκαλλιέργειας κατά 20%».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.