ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλο «κούρεμα» δανείων έως και 92% – Τρεις νέες σημαντικές αποφάσεις

Μεγάλο «κούρεμα» δανείων έως και 92% – Τρεις νέες σημαντικές αποφάσεις

Τρεις σημαντικές αποφάσεις εξέδωσαν τις τελευταίες ημέρες τα Ειρηνοδικεία Βόλου και Χανίων με «κούρεμα» οφειλών υπερχρεωμένων δανειοληπτών έως και 92%.

Στην πρώτη περίπτωση το Ειρηνοδικείο του Βόλου ρύθμισε τις οφειλές μιας 48χρονης, αποφασίζοντας «κούρεμα» των οφειλών της σε ποσοστό 77%. Έναντι συνολικής οφειλής 391.920 ευρώ καλείται πλέον να πληρώσει στην τράπεζα 90.685 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά ζευγάρι οφειλετών εκ των οποίων η σύζυγος είναι άνεργη από το 2008, στο οποίο το Ειρηνοδικείο Βόλου επέβαλε κούρεμα και ρύθμισε τις οφειλές του προς την τράπεζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» με τη ρύθμιση του δικαστηρίου το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει 2.940 ευρώ, ρύθμιση που θα συνδυαστεί και με τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης του κατοικίας, για την οποία θα καταβάλει και το ποσό των 35.175 ευρώ για την προστασία της σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τρίτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος πέτυχε ρύθμιση του χρέους του και κούρεμα κατά 92%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οφειλέτη με χρέος 23.191,40 ευρώ σε μια τράπεζα για το οποίο το δικαστήριο αποφάσισε κούρεμα κατά 92% και αποφάσισε να ρυθμίσει το υπόλοιπο με μηνιαίες καταβολές 54 ευρώ για μία τριετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.