ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα «πάνω-κάτω» με τις συντάξεις – Αλλάζει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

Τα «πάνω-κάτω» με τις συντάξεις – Αλλάζει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

Αυξάνεται από το 2024 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη του νέου ασφαλιστικού.

Πρόκειται για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που από το 2024 θα φτάσει στα 68 έτη και στα 72 έτη θα ανέλθει το 2066.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που δεν είναι καταργήθηκε και προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας.

​Η έναρξη της διάταξης βρίσκει εφαρμογή στις αναλογιστικές προβολές, το έτος 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Το επίσης όχι και τόσο μακρινό 2036 το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανέβει περαιτέρω στα 69 έτη, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φτάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.