ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο θα στοιχίσει στα νοικοκυριά η υποχρεωτική χρήση μάσκας; – Το μηνιαίο κόστος

Πόσο θα στοιχίσει στα νοικοκυριά η υποχρεωτική χρήση μάσκας; – Το μηνιαίο κόστος

Το κόστος μίας πιστοποιημένης χειρουργικής μάσκας μιας χρήσης είναι σήμερα στα 0,80 ευρώ στα φαρμακεία της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 1,20 ευρώ.

Υπολογίζοντας ότι, ένας πολίτης που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάει στην εργασία του, χωρίς να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εκτός σπιτιού, χρειάζεται κατ’ ελάχιστο δύο με τέσσερις χειρουργικές μάσκες ανά εργάσιμη ημέρα, αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψει από 37 έως 74 ευρώ τον μήνα, αν λάβουμε υπόψη την τιμή στην Αθήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή της χειρουργικής μάσκας στη συμπρωτεύουσα, για 23 εργάσιμες ημέρες, θα πληρώσει από 55 έως 110 ευρώ.

«Όπως καταλαβαίνετε, η μέση τετραμελής ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το μηνιαίο κόστος για μάσκες», τονίζει o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο, ότι η αυξημένη ζήτηση θα προκαλέσει σύντομα και αύξηση τιμών.

«Ένα πακέτο 50 τεμαχίων κοστίζει 40 ευρώ στα φαρμακεία. Με δεδομένο ότι η μάσκα γίνεται υποχρεωτική και πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες, πρέπει να μειωθούν και οι τιμές. Πολύ φοβάμαι ότι η αυξημένη ζήτηση που καταγράφουμε, θα φέρει και αύξηση τιμών. Πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης να επιληφθεί αυτού του θέματος».

Στο ίδιο κλίμα και ο κύριος Ευγενίδης, ζητά να μειωθεί η τιμή της μάσκας μιας χρήσης, κάνοντας λόγο για τεράστιο μηνιαίο κόστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η τιμή της χειρουργικής μάσκας στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,20 ευρώ, με αποτέλεσμα το κόστος για ένα πακέτο των 50 τεμαχίων να ανέρχεται στα 60 ευρώ. Εναλλακτική είναι οι υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων που ξεκινούν από 1,50 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 6 ευρώ. Από τη στιγμή που ο κόσμος υποχρεώνεται από δω και πέρα να φοράει μάσκα, πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθούν και οι τιμές. Να μας έρθουν φτηνότερες μάσκες γιατί το μηνιαίο κόστος για μία οικογένεια είναι τεράστιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.