ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης: Δόθηκε παράταση στην επανυποβολή αιτήσεων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης: Δόθηκε παράταση στην επανυποβολή αιτήσεων

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, αποφάσισε την δίμηνη παράταση της ισχύος της σταδιακής επανυποβολής αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης που θα έπρεπε να επανυποβληθούν τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Η απόφαση ελήφθη με στόχο αφενός την αποφυγή συνωστισμού στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας αφετέρου την απρόσκοπτη πρόσβαση των ωφελουμένων στα δύο βασικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι επανυποβολές των αιτήσεων κατανεμήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2020.

​Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό των επανυποβολών αιτήσεων που παρατάθηκαν, ο οποίος αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Μήνας Έγκρισης Μήνας Αρχικής Επανυποβολής Μήνας Επανυποβολής
Οκτώβριος 2019 Απρίλιος 2020 Ιούνιος 2020
Νοέμβριος 2019 Μάιος 2020 Ιούλιος 2020

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις που δεν παρατάθηκαν, θα υποβληθούν κανονικά στο μήνα επανυποβολής τους και συγκεκριμένα:

Μήνας Έγκρισης Μήνας Επανυποβολής
Δεκέμβριος 2019 Ιούνιος 2020
Ιανουάριος 2020 Ιούλιος 2020

Ωστόσο, σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση για τις αιτήσεις που έχουν ήδη παραταθεί, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Επίσης, εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.