ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΑΑΔΕ: Πιο γρήγορα καταβάλλονται οι επιστροφές φόρου – 40% περισσότερες από πέρσι

ΑΑΔΕ: Πιο γρήγορα καταβάλλονται οι επιστροφές φόρου – 40% περισσότερες από πέρσι

Αρκετά πιο υψηλός συγκριτικά με πέρσι είναι ο ρυθμός, με τον οποίο καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου στους λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογουμένων πολιτών.

​Αιτία, η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

Έτσι, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατ. ευρώ.

Στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι, που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου, ήταν 364.000 και το συνολικό ποσό έφτανε στα 97 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, φέτος ήδη οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν είναι αυξημένοι κατά 40% και το συνολικό ποσό κατά 20%.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ.

​Πρώτον, γιατί οι φορολογούμενοι εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Δεύτερον, διότι προλαβαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και γλιτώνουν το συμψηφισμό με τυχόν οφειλές από το συγκεκριμένο φόρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.