ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες: Απλοποιούνται οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες: Απλοποιούνται οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Σε περαιτέρω απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με απόφαση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Τα περισσότερα έργα ΑΠΕ θα κατατάσσονται πλέον σε χαμηλότερες περιβαλλοντικές υποκατηγορίες «Α2» και «Β» (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις – ΠΠΔ). Κατά συνέπεια, στους φωτοβολταϊκούς σταθμούς θα απαλλάσσονται πλέον από περιβαλλοντική αδειοδότηση οι σταθμοί ισχύος μέχρι 1 μεγαβάτ, ενώ μέχρι πρότινος το όριο ήταν στα 0,5 μεγαβάτ, και θα υπάγονται πλέον στην «ελαφρότερη» κατηγορία των ΠΠΔ οι σταθμοί με εγκατεστημένη ισχύ από 1 MW (μεγαβάτ) έως 10 MW (αντί του μέχρι πρότινος ορίου 2 MW).

Στους αιολικούς σταθμούς θα υπάγονται σε ΠΠΔ οι σταθμοί με εγκατεστημένη ισχύ έως 10 MW (αντί 5 ΜW). Επιπλέον, για πρώτη φορά θα κατατάσσονται περιβαλλοντικά τα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας όταν εγκαθίσταται σε σταθμό ΑΠΕ, καθώς ορίζεται ότι υποχρεωτικά θα «ακολουθούν» την υποκατηγορία του κυρίως έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου εργάζεται εντατικά και για την απλοποίηση της άδειας εγκατάστασης. Στόχος του υπουργείου είναι η ριζική μείωση του χρόνου αδειοδότησης ενός έργου ΑΠΕ στα δύο χρόνια κατά μέσο όρο, από 5-7 που είναι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.